Ο Τζάστιν Τίλμαν στο Sportal: «Αυτή η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει τίτλο»

Τζάστιν Τίλμαν, Μπεν ΜάκΛεμορ

Ο Τζάστιν Τίλμαν στο Sportal: «Αυτή η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει τίτλο»

Χρήστος Τσάλτας 14:02 - 06.12.2023

Ο MVP του Νοεμβρίου στο BCL, Τζάστιν Τίλμαν, μίλησε στο Sportal για την εμφατική νίκη της ΑΕΚ απέναντι στην Ντινάμο Σάσαρι, τις δυνατότητες του συνόλου, αλλά και την αναγνώριση που λαμβάνει το παιχνίδι του φέτος.

Απέναντι στην Ντινάμο Σάσαρι η νίκη ήταν μονόδρομος για την ΑΕΚ. Η Ένωση φρόντισε να βάλει το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο και χωρίς να συναντήσει καμία δυσκολία έφτασε σε μια από τις πιο εμφατικές νίκες της τα τελευταία χρόνια. Διότι τόσο το τελικό αποτέλεσμα (110-79), όσο και η εικόνα της αναμέτρησης, αποτύπωσαν την κιτρινόμαυρη ανωτερότητα.

Για να φτάσει η ομάδα του Ζοάν Πλάθα σε αυτά τα επίπεδα χρειάστηκε να κάνει πολλά πράγματα στη σωστή κατεύθυνση, όπως και συνέβη, αλλά και να πάρει πράγματα από τους κομβικούς παίκτες της. Ένας εξ αυτών είναι και ο Τζάστιν Τίλμαν, που αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης για τον μήνα Νοέμβριο. Και αφού παρέλαβε το βραβείο του, χάρισε μια -ακόμα- εξαιρετική παράσταση στο κλειστό των Λιοσίων.

Ο Αμερικανός σέντερ σταμάτησε στους 17 πόντους, κερδίζοντας τις μάχες κάτω από τα καλάθια. Η αυτοπεποίθηση με την οποία πατάει παρκέ άλλωστε είναι μνημειώδης, κάτι που φρόντισε να το δείξει μιλώντας στο Sportal. Παράλληλα, στάθηκε στην ποιότητα του υπάρχοντος υλικού, ενώ ξεκαθάρισε πως ο βασικός του στόχος είναι οι νίκες και όχι οι ατομικές διακρίσεις.

-Το παιχνίδι με την Σάσαρι είναι από τα πληρέστερα που έχετε κάνει φέτος;

«Δεν ξέρω αν είναι το πληρέστερο παιχνίδι που έχουμε κάνει. Σίγουρα είναι πλήρες γιατί παίξαμε όλοι μαζί σαν ομάδα και φέραμε το αποτέλεσμα, αλλά μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Εγώ ήθελα να βγω στο παρκέ και να βοηθήσω σε κάθε τομέα. Νιώθω πως έκανα ένα πλήρες παιχνίδι και στην επίθεση και στην άμυνα. Αυτό είναι σπουδαίο για μένα».

-Πώς κύλησαν οι δύο μέρες μετά το παιχνίδι κόντρα στον Προμηθέα, στην Πάτρα;

«Μας έκανε να καταλάβουμε ακόμα περισσότερο πως πρέπει να μπούμε στο παρκέ με περισσότερη αίσθηση του κατεπείγοντος. Ακόμα και αν σταμάτησε το νικηφόρο σερί που είχαμε, οι καλές ομάδες δεν ανησυχούν για τα σερί. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλεύουμε για νίκη σε κάθε αγώνα και να χτίζουμε την αυτοπεποίθησή μας παιχνίδι με παιχνίδι. Ακόμα περισσότερη επιτυχία θα μας οδηγήσει σε τίτλους».

-Με τη νίκη φτάσατε στο 5-0 και την απευθείας πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL. Ο πρώτος στόχος της σεζόν επετεύχθη. Πόσο σημαντικό ήταν για εσάς αυτό;

«Πετύχαμε τον πρώτο στόχο της σεζόν. Θεωρώ πως και εγώ αλλά και η ομάδα έχουμε πολλά περισσότερα να πετύχουμε, πολλά περισσότερα να κάνουμε. Είμαστε ομάδα πρωταθλητισμού. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο κάθε παιχνίδι που έχουμε να κοιτάζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο».

-Ζώντας αυτή την ομάδα από... μέσα, πόσο μακριά θεωρείς ότι μπορεί να φτάσει στη σεζόν;

«Μπορούμε να κερδίσουμε τίτλο με αυτή την ομάδα. Αυτή η ομάδα μπορεί να πάρει τίτλο. Έχουμε κυρίαρχους παίκτες σε κάθε θέση. Δεν κερδίζουμε με 20 πόντους λόγω... τύχης. Έχουμε παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε κάθε θέση και να παίξουν σε κορυφαίο επίπεδο. Μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε τον τίτλο. Πρέπει να πάμε μέρα με τη μέρα και να μην πιέζουμε καταστάσεις. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην άμυνα, στην επίθεση είμαστε συγκεντρωμένοι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μαζεύουμε τα ριμπάουντ, να βρίσκουμε πόντους από δεύτερη ευκαιρία».

-Στο παιχνίδι με την Σάσαρι σας είδαμε να χαίρεστε ο ένας με την καλή απόδοση του άλλου...

«Αυτό κάνει το παιχνίδι πολύ πιο διασκεδαστικό. Η επιτυχία του άλλου σε κάνει και σένα χαρούμενο. Έτσι χτίζουμε ακόμα περισσότερη επιτυχία και μας κάνει να παίζουμε ελεύθερα, να μην σκεφτόμαστε πράγματα».

-Αναδείχθηκες MVP του Νοεμβρίου στο BCL. Έπειτα απ' όσα πέρασες τα προηγούμενα χρόνια, πόσο σημαντικό είναι να βλέπεις τη δουλειά σου να αναγνωρίζεται σε μια τόσο μεγάλη σκηνή με την ΑΕΚ;

«Είναι πολύ ωραίο να βλέπω ότι αναγνωρίζεται όλη η σκληρή δουλειά που έχω ρίξει τα τελευταία χρόνια. Δείχνει το επίπεδο που μπορώ να παίξω. Ο μεγάλος στόχος μου είναι να παίξω στο ΝΒΑ, αυτός παραμένει, αλλά θέλω να αγωνιστώ στο κορυφαίο επίπεδο, έχω το ταλέντο γι αυτό. Θέλω να δείχνω κάθε βράδυ τι μπορώ να κάνω, να βοηθάω την ομάδα να πετύχει. Θέλω να με βλέπουν οι ομάδες και να λένε "αυτός είναι μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας της ομάδας του". Ελπίζω να έρθουν κι άλλα τρόπαια, γιατί μόνο ένα δεν φέρνει ικανοποίηση. Θα ήθελα 3-4 ακόμα να έρθουν στο μέλλον. Μέρα με τη μέρα και κάθε παιχνίδι τη φορά θα με κάνουν καλύτερο».

-Το βραβείο του VMP της σεζόν είναι στόχος για σένα;

«Ο βασικός στόχος είναι να κερδίζω παιχνίδια. Πρώτα απ' όλα είναι αυτό βασικό. Μπορεί να είμαι εγώ στην κουβέντα για το βραβείο του MVP, μπορεί να είναι κάποιος από τους συμπαίκτες μου. Εγώ θέλω να κυριαρχώ, να ανταγωνίζομαι και εάν είμαι σε τέτοια θέση να πάρω κι άλλο βραβείο».

-Ο κόσμος βρέθηκε στο πλευρό σας και στην Πάτρα, στήριξε και στο παιχνίδι με την Ντινάμο Σάσαρι. Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις;

«Πραγματικά εκτιμούμε την στήριξη του κόσμου. Στην Πάτρα ήταν σαν παίξαμε εντός έδρας παιχνίδι, οπότε πραγματικά εκτιμούμε την στήριξή τους. Είναι εδώ σε κάθε παιχνίδι και ελπίζουμε να είναι στο πλευρό μας. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Ο κόσμος είναι στο πλευρό μας, έβλεπα την ατμόσφαιρα και έλεγα "ουάου". Θέλουμε να φέρουμε κι άλλες νίκες στον κόσμο, να τον κάνουμε χαρούμενο και αυτή η σεζόν, που συμπληρώνονται τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας, να είναι ξεχωριστή».