Ο Βασίλης Τολιόπουλος στο Sportal: «Δούλεψα πολύ για να φτάσω εδώ, μπορώ να αντέξω πολλά»

Βασίλης Τολιόπουλος

Ο Βασίλης Τολιόπουλος στο Sportal: «Δούλεψα πολύ για να φτάσω εδώ, μπορώ να αντέξω πολλά»

Χρήστος Τσάλτας 21:17 - 20.01.2024 / Ανανεώθηκε: 21:36 - 20.01.2024

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι στα Λιόσια, ο Βασίλης Τολιόπουλος, μίλησε στο Sportal για τη μεγάλη νίκη του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ, την συνεισφορά του στο παιχνίδι και τονίζει πως έχει δουλέψει πάρα πολύ για να φτάσει στο επίπεδο που είναι τώρα.

Η μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα σε ΑΕΚ και Άρη είχε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή. Ο Βασίλης Τολιόπουλος όχι μόνο ηγήθηκε της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αλλά όταν η μπάλα ζύγιζε βαριά εκείνος πήρε την ευθύνη και με μεγάλο σουτ χάρισε ένα πολύ μεγάλο «διπλό» στην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη.

Ο Άρης έφυγε με εκτός έδρας νίκη, σε ένα ντέρμπι 40 λεπτών, με τον «Τολιό» να βάζει την υπογραφή του και να επιβεβαιώνει πως είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στα ελληνικά παρκέ αυτή τη στιγμή.

Μια κατάσταση καθόλου τυχαία. «Έχω δουλέψει πάρα πολύ τα τελευταία δύο χρόνια. Είμαι ένας παίκτης που βοηθάει την ομάδα του και πάντα μου άρεσαν αυτές οι στιγμές, να παίρνω αυτά τα σουτ και να τα βάζω», παραδέχτηκε μιλώντας στο Sportal από τα αποδυτήρια του κλειστού των Λιοσίων, όμως δεν έμεινε εκεί, διότι αναφέρθηκε στον τρόπο που διαχειρίστηκε το παιχνίδι.

«Δεν ξεκίνησα πάρα πολύ καλά, ξεκίνησα με 3 λάθη. Η ΑΕΚ ήταν πολύ επιθετική στην άμυνά της απέναντί μου. Εγώ προσπάθησα να μην το σκέφτομαι γιατί είχα στο μυαλό μου ότι υπήρχε χρόνος στο παιχνίδι και μετά όταν καθάρισα το μυαλό μου ήμουν καλύτερος», τόνισε.

Το παιχνίδι του βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση του. Οι αποφάσεις του έρχονται έπειτα από σωστό «διάβασμα» και αυτό βγαίνει σε κάθε κρίσιμη στιγμή. «Περνάω την καλύτερη φάση της καριέρας μου», είπε χωρίς περιστροφές, προσθέτοντας πως «είμαι ευτυχισμένος στον Άρη, όλη μου η ζωή στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ καλή. Είμαι ευτυχισμένος. Τα έχω όλα σε μια σειρά και μου βγαίνει αυτό και στο γήπεδο».

Το παιχνίδι στα Λιόσια ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια, κάτι που αρέσει και στον ίδιο. Παίρνει την ευθύνη την κρίσιμη ώρα και ταυτόχρονα παίρνει δύναμη από τον κόσμο.

«Με φτιάνει πάρα πολύ να παίζω τέτοια παιχνίδια«, παραδέχτηκε και πρόσθεσε. «Είναι παιχνίδια που τα απολαμβάνεις να παίζεις ντέρμπι σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι κάτι πολύ ωραίο και μου αρέσει να είμαι σε μεγάλες ομάδες. Χαίρομαι που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα και έχει αυτή την ένταση».

Η νίκη αυτή εδραιώνει την ομάδα του στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας. Εκείνος όμως δεν κοιτάζει πιο μακριά, θέτοντας κοντινούς στόχους. «Πάμε σιγά σιγά. Έχουμε έναν πολύ δύσκολο μήνα με σημαντικά παιχνίδια. Πρέπει να κάνουμε τις νίκες που πρέπει για να περάσουμε στο Eurocup και πιστεύω ότι με τον τρόπο που δουλεύουμε μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά», υπογράμμισε πριν σταθεί στο δικό του μερίδιο στο παιχνίδι του Άρη.

Η δική του πλάτη άλλωστε σηκώνει μεγάλο βάρος. Κάτι που απολαμβάνει. «Είχα περάσει κάποια δύσκολα χρόνια για να βρω το δρόμο μου. Οπότε είμαι σκληρός χαρακτήρας, μπορώ να αντέξω πολλά και γι αυτό παίζω καλά», ήταν τα λόγια του.