O Ζαΐρ Ουίλιαμς σημείωσε το έκτο πιο μακρινό τρίποντο στην ιστορία του NBA (vids)

O Ζαΐρ Ουίλιαμς σημείωσε το έκτο πιο μακρινό τρίποντο στην ιστορία του NBA (vids)

Sportal newsroom 10:16 - 23.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:32 - 23.01.2023

Ο χρόνος έληγε και ο νεαρός φόργουορντ των Μέμφις Γκρίζλις σκέφτηκε να πετάξει τη μπάλα, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στην άλλη άκρη του παρκέ. Ευστόχησε και το κοινό «κουφάθηκε»!

Με τη λήξη της τρίτης περιόδου, ο Ζαΐρ Ουίλιαμς πήρε το αμυντικό ριμπάουντ και περισσότερο από αγανάκτηση πέταξε τη μπάλα προς το αντίπαλο καλάθι. Οι Γκρίζλις πριν σουτάρει ο 21χρονος φόργουορντ ήταν πίσω στο σκορ με 18 πόντους διαφορά. Όταν η μπάλα ολοκλήρωσε την πορεία της η διαφορά είχε μειωθεί στους 15. 

Ο Ουίλιαμς ευστόχησε σε ένα... υπερρεαλιστικό σουτ τριών πόντων από τη μία άκρη του παρκέ στην άλλη. Δυστυχώς για τον ίδιο και για τους συμπαίκτες του δεν το πανηγύρισε γιατί η ομάδα αγωνιστικά ήταν σε πολύ κακή στιγμή. Ψυχολογικά πάντως, το Μέμφις πήρε τα πάνω του από την εξέλιξη της συγκεκριμένης φάσης, διότι αν και τελικά έχασε με 112-110, στην τέταρτη περίοδο ανέκαμψε και διεκδίκησε τη νίκη. 

Το επίσης εντυπωσιακό είναι ότι βλέποντας αυτό το σουτ να καταλήξει στο καλάθι, θεωρεί κανείς ότι δεν μπορεί να έχει μπει παρόμοιο. Η αλήθεια είναι πως στην ιστορία του ΝΒΑ έχουν καταγραφεί, άλλα πέντε σουτ από πιο μακρινή απόσταση. Αυτό του Ζαϊρ Ουίλιαμς είναι το έκτο πιο μακρινό της ιστορίας. 

Στο Νο 1, βρίσκεται o Μπαρόν Ντέιβις ο οποίος το 2001 με τη φανέλα των Σάρλοτ Χόρνετς είχε ευστοχήσει σχεδόν από τη βασική γραμμή, με το ένα χέρι! Τα λόγια είναι περιττά...