Οι Νικς εντόπισαν προπονητή-κατάσκοπο και έκαναν μήνυση σε αυτόν και στους Ράπτορς

Τομ Τιμποντό

i

@ photo by Evan Yu / Getty Images / Ideal Images

Οι Νικς εντόπισαν προπονητή-κατάσκοπο και έκαναν μήνυση σε αυτόν και στους Ράπτορς

Γιώργος Γαβριλάκης 10:02 - 22.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:13 - 22.08.2023

Η ομάδα της Νέας Υόρκης καταγγέλει τον 32χρονο κόουτς της, Άικ Αζόταμ, για παράνομη συνεργασία με τους Ράπτορς και μεταφορά πληροφοριών που επιβάρυναν τους Νικς και βοηθούσαν την ομάδα του Καναδά.

Λίγες ώρες αφότου εμφανίστηκε μία καταγγελία ενός πρώην υπαλλήλου του ΝΒΑ που ανέφερε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας μέσα στον οργανισμό, προέκυψε άλλη μία… νομικής φύσεως υπόθεση. Συγκεκριμένα οι Νιου Γιορκ Νικς κατέθεσαν μήνυση σε έναν από τους (μέχρι πρότινος) προπονητές τους, αλλά και στους Τορόντο Ράπτορς συνολικά. 

Ο «μαγικός πλανήτης» εσχάτως έχει χάσει μέρος της μαγείας του και προσπαθεί να δώσει λύση και απαντήσεις σε δύο σημαντικά θέματα που έχουν προκύψει και απασχολούν κατ' αρχάς εργασιακά ζητήματα, ενώ πλέον ξεκινούν και νομικές διαδικασίες για τη νέα υπόθεση. 

Όσον αφορά στην ομάδα της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με δημοσίευμα του ESPN, θεωρεί πως ο υπάλληλός της συνεργαζόταν παρανόμος με την ομάδα του Καναδά και μάλιστα μετέφερε πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργία τους σε διάφορα επίπεδα. Από ζητήματα διοίκησης μέχρι και το playbook του προπονητή της ομάδας, Τομ Τιμποντό, με την τακτική του για τα παιχνίδια. 

Ο πρώην (πλέον) εργαζόμενος στους Νικς, είναι ο 32χρονος κοουτς Άικ Αζόταμ, ο οποίος στην αρχή της συνεργασίας του με την ομάδα του Μεγάλου Μήλου (το 2020) ήταν βοηθός προπονητής και αργότερα έγινε επικεφαλής του τμήμα scout. Τώρα βέβαια, εκτός του ότι θα πρέπει να απολογηθεί στο δικαστήριο θα πρέπει να ψάξει και για νέα δουλειά.  

Ο Άζοταμ, είναι αμερικανός με καταγωγή από τη Νιγηρία, έχει εργαστεί και στους Ντιτρόιτ Πίστονς, ενώ έπαιξε μπάσκετ μία χρονιά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας (2014-15). Στις ΗΠΑ, πέραν από τα αθλητικά κολεγιακά του χρόνια, επικεντρώθηκε από νωρίς στην προπονητική. Άλλα όχι μόνο σε αυτήν, απ' ότι φαίνεται! 

Οι Σακραμέντο Κιγνκς «ξέθαψαν» τον Σκαλ Λαμπισιέ και του έδωσαν συμβόλαιο (vid)
NBA

08:57 - 22.08.2023

Οι Σακραμέντο Κιγνκς «ξέθαψαν» τον Σκαλ Λαμπισιέ και του έδωσαν συμβόλαιο (vid)

Μετά από τρία χρόνια ο Αϊτινός φόργουορντ/σέντερ, Σκαλ Λαμπισιέ, επιστρέφει στο ΝΒΑ με την ομάδα που πρωτοεμφανίστηκε. Οι Κιγνκς του προσέφεραν μια συνεργασία και στα 27 του θα προσπαθήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος.

«Χρησιμοποίησαν τη θέση του Αζόταμ για να αποσπάσουν πολύτιμες πληροφορίες που τους βοήθησαν να οργανώσουν το πλάνο τους», αναφέρει σε ένα σημείο η μήνυση που κατατέθηκε και επίσης «βοήθησε να δομήσουν τα θεμέλια της νέας τους ομάδας προπονητών υπό τον Ντάρκο Ραΐκοβιτς».

Οι Νικς άρχισαν να υποψιάζονται τον Αζόταμ από τον Ιούλιου του 2023 και τελικά αντιλήφθηκαν πως έχει στείλει στους Ράπτορς 3.358 αρχεία! Με αυτό το στοιχεία ζητούν δικαιοσύνη και αναμένονται εξελίξεις...