Οι πρώτοι πόντοι του Σαμοντούροβ στην Euroleague (vid)

Το κάρφωμα του Σαμοντούροβ

i

Αλέξανδρος Σαμοντούροβ / Screenshot

Οι πρώτοι πόντοι του Σαμοντούροβ στην Euroleague (vid)

Πάρης Τσελεπίδης • 23:54 - 08.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ θα έχει να το θυμάται το παιχνίδι με την Μονακό για την 27η αγωνιστική της Euroleague καθώς πέτυχε τους πρώτους του πόντους.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την 6η του συνεχόμενη ήττα σε αυτό το χρονικό σημείο της φετινής Euroleague από τη Μονακό με 84-70 ωστόσο το παιχνίδι αυτό θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη του Αλέξανδρου Σαμοντούροβ που θα έχει να το θυμάται.

Για τον 17χρονο διεθνή φόργουορντ με ύψος 2.09 μ. του Παναθηναϊκού μπορεί να μην ήταν το πρώτο του παιχνίδι με τους πράσινους στη φετινή Euroleague ωστόσο σημείωσε τους πρώτους του πόντους. Συγκεκριμένα είχε αγωνιστεί στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ για 56'' όπου είχε μείνει άποντος αλλά τη φορά αυτή στα τελευταία 1'30'' κόντρα στη Μονακό πέτυχε 4 πόντους με 2/2 δίποντα.

Ο Σαμοντούροβ σημείωσε τα δύο του καλάθια λίγο αφότου πέρασε στο παρκέ από τον Χρήστο Σερέλη στο 38'30''. Το πρώτο του 1'04 για το 40' όπου μείωσε σε 82-68 με κάρφωμά του και το δεύτερο στα 12'' για το φινάλε όπου διαμόρφωσε το τελικό 84-70.

Ποιος είναι

Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ είναι γεννημένος στην Θεσσαλονίκη στις 20 Απριλίου του 2005 και ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό και τυπικά αν και είχε αποκτηθεί από την περασμένη αγωνιστική περίοδο από την ΔΕΚΑ. Την ομάδα του Νίκου Χατζηβρέττα με την οποία είχε ξεχωρίσει στη τελική φάση του Παιδικού Πρωταθλήματος υπό τις οδηγίες του Ιωσήφ Νικολαΐδη, και στους πράσινους εκτός από την παρουσία του στην εφηβική ομάδα βρίσκεται μεταξύ άλλων από την πρώτη στιγμή και στις υποχρεώσεις της ανδρικής ομάδας.

Το πρώτο καλάθι του Αλέξανδρου Σαμοντούροβ στην Euroleague: