Αυτό είναι το συμβόλαιο του Μίτσιτς με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Βασίλιε Μίτσιτς

i

@Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Αυτό είναι το συμβόλαιο του Μίτσιτς με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Χρήστος Τσάλτας 15:50 - 03.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:52 - 03.07.2023

Ο Βασίλιε Μίτσιτς θα μετακομίσει στην Οκλαχόμα Σίτι, για λογαριασμό των Θάντερ, οι οποίοι του προσέφεραν συμβόλαιο τριών ετών, με απολαβές που φτάνουν τα 23,5 εκατ. δολάρια.

Τα τελευταία 3 χρόνια ο Βασίλιε Μίτσιτς έκανε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο Σέρβος γκαρντ έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο με τη φανέλα της Αναντολού Εφές, κατάφερε να εδραιωθεί ως ένας εκ των κορυφαίων γκαρντ της Ευρώπης και στην καλύτερη φάση της καριέρας του ζήτησε αυτό που θα ήθελε κάθε παίκτης, μια ευκαιρία στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Ο «Βάσα» μετά την κατάκτηση της Euroleague το 2022 έκανε ακομα πιο ξεκάθαρο πως ήθελε να αγωνιστεί στο ΝΒΑ την επόμενη σεζόν, όμως οι υψηλές απαιτήσεις που είχε, όσον αφορά τον ρόλο, αλλά και τα χρήματα που ζητούσε, δεν επέτρεψαν το βήμα στην κορυφαία μπασκετική λίγκα. Κάτι που συνέβη το καλοκαίρι του 2023, με διαφορετικά δεδομένα.

Ο Μίτσιτς από τα 10 εκατ. ετησίως σε ομάδα που θα έχει ρόλο και βλέψεις πρωταγωνιστή, έριξε... νερό στο κρασί του, σε όλα τα επίπεδα και οι Θάντερ του έδωσαν την ευκαιρία που ήθελε. Το Sportal είχε αποκαλύψει πως η απόφαση του παίκτη για να αγωνιστεί στο ΝΒΑ ήταν ειλημμένη, ενώ παρά το πρέσινγκ των Γιούτα Τζαζ για ανταλλαγή, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Οι «κεραυνοί» έδωσαν συμβόλαιο 3 ετών στον Μίτσιτς, με απολαβές που φτάνουν τα 23,5 εκατ. δολάρια. Ποιο είναι όμως το συμβόλαιο του Σέρβου γκαρντ ανά χρόνο;

Την σεζόν 2023-24 ο Μίτσιτς θα έχει λαμβάνειν 7,4 εκατ. δολάρια, ενώ την επόμενη σεζόν το ποσό θα ανέβει στα 7,8 εκατ. Μάλιστα τη σεζόν 2025-26, που θα είναι και η τρίτη σεζόν του συμβολαίου του, ο 29χρονος άσος θα δει τον λογαριασμό του πιο γεμάτο κατά 8,2 εκατ. δολάρια.

Αξίζει να αναφέρουμε πως την ερχομενη αγωνιστική περίοδο ο Μίτσιτς θα λάβει περισσότερα χρήματα από τον Τζος Γκίντι (6,5 εκατ δολάρια), τον Κένριτς Ουίλιαμς (6,2 εκατ. δολάρια), τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι (5 εκατ δολάρια), αλλά και τον Τζέιλεν Ουίλιαμς, που ήταν φιναλίστ για το βραβείο του rookie of the year (4,5 εκατ.). Μια κίνηση που δείχνει πόσο πιστεύουν οι Θάντερ στον Σέρβο πλέι μέικερ.