Final 4: Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στα ημιτελικά!

Ουόκαπ και ΜακΚίσικ

i

© Intime

Final 4: Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στα ημιτελικά!

Γιάννης Πάλλας 23:50 - 09.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:37 - 10.05.2023

Ο Ολυμπιακός πήρε το «εισιτήριο» για το Final-4 της EuroLeague και την Τετάρτη (10/5, 21:00) θα μάθει με ποια από τις Μονακό η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα αναμετρηθεί στον πρώτο ημιτελικό (19/5, 18:00) στο Κάουνας.

Το βράδυ της Τετάρτης (10/5, 21:00) στο «Salle Gaston Medecin» θα προκύψει ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Final-4 της EuroLeague που θα διεξαχθεί στις 19 Μαΐου στις 18:00 στη Zalgirio Arena.

Θρύλος - απόλαυση έλιωσε τη Φενέρ στην «κόλαση» του ΣΕΦ και πάει για κούπα στο Κάουνας!
EUROLEAGUE

23:36 - 09.05.2023

Θρύλος - απόλαυση έλιωσε τη Φενέρ στην «κόλαση» του ΣΕΦ και πάει για κούπα στο Κάουνας!

Αυτός ο Ολυμπιακός δεν γινόταν να λείψει από το Final Four της Euroleague! Με τον Σλούκα να είναι απολαυστικός και τους Βεζένκοφ, Παπανικολάου να ακολουθούν, η ομαδάρα του Μπαρτζώκα πάτησε τη Φενέρ (84-72) στο καμίνι του ΣΕΦ και πλέον ο στόχος στο Κάουνας είναι η κούπα!

Η Μονακό θα υποδεχθεί την Μακάμπι σε μια αναμέτρηση, όπου ο νικητής θα οδηγηθεί στο μεγάλο ραντεβού, σε μια σειρά όπου πρώτα οι Ισραηλινοί «έσπασαν» την έδρα και στη συνέχεια οι Μονεγάσκοι έπραξαν το ίδιο στο τρίτο παιχνίδι της σειράς.

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς επί γαλλικού εδάφους η Μακάμπι έκανε το «μπαμ» (67-79) με οδηγό τον Ουέιντ Μπάλντγουιν, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Πολύ σημαντική ήταν ακόμη η συνειφορά του Λορένζο Μπράουν, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα. Ασφαλώς και έβαλαν την δική τους «πινελιά» στη νίκη ο Τζος Νίμπο (12 πόντους, 8 ριμπάουντ), αλλά και οι Μπόνζι Κόλσον (11 πόντους, 3 ριμπάουντ), Νταρούν Χίλιαρντ (10 πόντους).

Όσο για τους Μονεγάσκους ο Μάικ Τζέιμς και ο Άλφα Ντιαλό είχαν από 15 πόντους, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να τους επιτρέψει να διαφυλάξουν το πλεονέκτημα της έδρας. Τα 4/26 τρίποντα (15.4%) αποτέλεσαν τον κύριο λόγο της ήττας για τη Μονακό, που αντέδρασε.

Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς στο «Salle Gaston Medecin» η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς επικράτησε (86-74) της Μακάμπι με τον Τζόρνταν Λόιντ να κάνει μαγική εμφάνιση (33 πόντους) φέρνοντας τη σειρά στα ίσια. Το δίδυμο Λορένζο Μπράουν (16 πόντους) και Ουέιντ Μπάλντγουιν (17 πόντους) έκανε τη δουλειά του και στο δεύτερο παιχνίδι, αλλά δεν υπήρχε βοήθεια από κανέναν άλλο συμπαίκτη τους!

Ο Τζέιμς ανέκτησε το πλεονέκτημα

Με τις δυο ομάδες να έχουν μοιραστεί τις νίκες στα δυο πρώτα παιχνίδια, η σειρά επέστρεψε στο Τελ Αβίβ και το κλίμα ήταν βαρύ για τη Μονακό η οποία αντιμετώπισε την εχθρότητα των γηπεδούχων και τις έντονες αποδοκιμασίες. Η κλάση ωστόσο του Μάικ Τζέιμς ήταν εκείνη που καθόρισε το νικητή, καθώς ο σούπερ σταρ της Μονακό είχε 16 πόντους στο πρώτο μέρος και 21 συνολικά (με 7/19 σουτ εντός παιδιάς) σε μια αναμέτρηση με μεγάλη ένταση. Οι 15 πόντοι του Τζόρνταν Λόιντ ήταν καταλυτικοί για να διατηρήσουν οι Μονεγάσκοι τον έλεγχο στα τελευταία λεπτά, όπου άσκησε πίεση η ισραηλινή ομάδα.

Η Μακάμπι που πίστεψε ότι θα κερδίσει χωρίς να παίξει, μόνο με την δύναμη της έδρας, την... πάτησε! Και τώρα... τρέχει. Ο Μπόνζι Κόλσον με 17 πόντους και ο Ουέιντ Μπάλντγουιν με 16 προσπάθησαν να αποτρέψουν την ήττα, αλλά αυτό ήταν ανέφικτο.

Με 48.6% στα δίποντα (19/39) και 30.8% στα τρίποντα (8/26) η Μονακό έκανε τη διαφορά και πήρε πίσω ότι απώλεσε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς.

Όσο για το τέταρτο παιχνίδι, μιλάμε για την «αιχμαλωσία» των Μονεγάσκων που είδαν την Μακάμπι να «τρέχει» ένα σερί 20-0 στη δεύτερη περίοδο και εκεί όλα τελείωσαν. Το τελικό 104-69 αποτυπώνει την πραγματικότητα και όσα συνέβησαν στην «Menora Mivtachim Arena» μπροστά σ’ ένα κοινό που ώθησε την «ομάδα του λαού» στη νίκη και τη σειρά στο 2-2. Ο Λορένζο Μπράουν (22 πόντους, 6 ασίστ) και ο Ουέιντ Μπάλντγουιν (19 πόντους, 6 ασίστ) έδωσαν μοναδική παράσταση απέναντι στους Μονεγάσκους, που μετά το 17-24 στο πρώτο 10λεπτο, «έφυγαν» από το γήπεδο, καθώς δέχθηκαν 87 πόντους στις άλλες τρεις περιόδους!

Η δύναμη στα γκαρντ

Πρόκειται για δυο ομάδες που στηρίζονται κατά κύριο στους γκαρντ, η μεν Μονακό στους Μάικ Τζέιμς, Τζόρνταν Λόιντ, η δε Μακάμπι στους Λορένζο Μπράουν και Ουέιντ Μπάλντγουιν.

Η επίδραση τους είναι καταλυτική στο παιχνίδι τους καθώς περνάει πάντα από τα χέρια τους η μπάλα και είναι εκείνοι που αποφασίζουν για τον ρυθμό και τον τρόπο που θα επιτεθεί η ομάδα τους.

Τα στατιστικά της Μονακό

Τα στατιστικά της Μακάμπι