Τι λέει ο κανονισμός για την τελευταία φάση στο Ολυμπιακός-Μπασκόνια
i

©InTime

Τι λέει ο κανονισμός για την τελευταία φάση στο Ολυμπιακός-Μπασκόνια

Γιάννης Πάλλας 21:40 - 09.11.2023

Τι προβλέπει ο κανονισμός και γιατί εξερράγει ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιμένοντας για να δοθεί τεχνική ποινή εις βάρος της Μπασκόνια

Στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού μετά το τάιμ άουτ που απέμεναν 0.7 δέκατα στους «ερυθρόλευκους» για την λήξη του αγώνα με την Μπασκόνια να προηγείται (75-74) ο Γιώργος Μπαρτζώκας ζήτησε τεχνική ποινή, γιατί υποστήριξε ότι ο αμυντικός της Μπασκόνια πάτησε την πλάγια γραμμή.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ο κανονισμός καθώς προβλέπει τεχνική ποινή χωρίς προειδοποίηση στο τελευταίο 2λεπτο του αγώνα εφόσον ο αμυνόμενος πατήσει την γραμμή στο άουτ ή το χέρι του περάσει νοητά έξω από το τερέν!

Οι διαιτητές δεν χρειάζεται στο τελευταίο 2λεπτο να κάνουν την παραμικρή προειδοποίηση (αυτό μπορεί να συμβεί για 38 λεπτά) για να καταλογίσουν τεχνική ποινή στην κίνηση του αμυνόμενου να πατήσει τη γραμμή για να επαναληφθεί το άουτ. Μια πρακτική που συνέβαινε πολλά χρόνια προκειμένου η άμυνα να «διαβάσει» τη διάταξη της επίθεσης.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ζήτησε με έντονο τρόπο τεχνική ποινή γιατί ήταν σίγουρος πως ο αμυνόμενος πάτησε τη γραμμή. Μάλιστα, θέλησε να κάνει και τσάλεντζ, αλλά σ’ αυτές τις περιπτώσεις να σημειώσουμε πως αυτό δεν γίνεται, γιατί πρέπει να προηγηθεί υπόδειξη του διαιτητή, ώστε να πάνε στο βίντεο. Εφόσον δεν έχει υπάρξει σφύριγμα των διαιτητών δεν μπορεί να γίνει τσάλεντζ.