Η συγκινητική φωτογραφία της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τα θύματα της Θύρας 7

Η συγκινητική φωτογραφία της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τα θύματα της Θύρας 7

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:02 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:08 - 08.02.2024

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έδειξε ξανά ότι δεν ξεχνάει τους 21 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους, αναρτώντας μία συγκινητική φωτογραφία στο Twitter.

Ήταν απόγευμα της 8ης Φεβρουαρίου 1981... Ο Ολυμπιακός σ΄ ένα κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην Ιστορία του και συντρίβει την ΑΕΚ με 6-0. 

Με το σφύριγμα της λήξης, οι φανατικοί οπαδοί του Ολυμπιακού, που είχαν τον δικό τους χώρο στην Θύρα 7, θέλουν να βγουν έξω από το γήπεδο για να συνεχίσουν το πανηγύρι, να πάνε έξω από την Θύρα 1 και τα αποδυτήρια, για να σηκώσουν στα χέρια τους ήρωες τους. Δυστυχώς όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά... 

Στην προσπάθεια τους να περάσουν την καγκελόπορτα της Θύρας 7, οι πρώτοι που κατάφεραν να φτάσουν εκεί, στριμώχτηκαν χωρίς να βρίσκουν διέξοδο. Αυτοί που ακολουθούσαν έπεσαν πάνω στους πρώτους και μετά έρχονταν κι΄ άλλοι, κι΄ άλλοι... Η συνέχεια είναι γνωστή και συνάμα τραγική. Δεκαεννέα φίλαθλοι του Ολυμπιακού, στο άνθος της ηλικίας τους, χάνουν επί τόπου την ζωή τους.

Ποιός φταίει, δεν θα μάθει κανείς και ποτέ. Κάποιοι υποστήριξαν, ότι η καγκελόπορτα ήταν μισάνοιχτη. Άλλοι είπαν, πως οι πρώτοι εγκλωβίστηκαν, κάποιοι απ΄ αυτούς έπεσαν κάτω κι έγινε το κακό. Αν και οι ευθύνες θα έπρεπε να αποδοθούν -εφόσον υπήρξαν- σημασία έχει ότι χάθηκαν 21 άνθρωποι.

Με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός, η ΚΑΕ Ολυμπιακός έδειξε ξανά ότι δεν ξεχνάει τους 21 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους, αναρτώντας μία φωτογραφία που έγραφε «Θύρα 7, 8.2.81, Αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε!», συνοδεύοντάς την με την εξής λεζάντα στα αγγλικά: «Για πάντα στις καρδιές μας».

Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στην Ισπανία απέναντι στην Βαλένθια, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να φορούν μαύρες εμφανίσεις, καθώς η διοίκηση της ομάδας θέλει να τιμήσει με αυτό τον τρόπο τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος της Θύρας 7.

Δείτε την ανάρτηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός: 

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }