Κόντρα στη Βαλένθια για «ερυθρόλευκο» νικηφόρο σερί από τον Ολυμπιακό

Τόμας Ουόκαπ

i

© Photo by Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Κόντρα στη Βαλένθια για «ερυθρόλευκο» νικηφόρο σερί από τον Ολυμπιακό

Sportal newsroom 10:30 - 15.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:31 - 15.12.2023

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Βαλένθια (21:15) για την 14η αγωνιστική της Euroleague, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να έχει σαν στόχο να διατηρήσει τη νικηφόρα πορεία της.

Να διατηρήσει τον καλό ρυθμό των τελευταίων αγώνων θέλει ο Ολυμπιακός, που κόντρα στην Βαλένθια στοχεύει στη νίκη, προκειμένου να ανέβει βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας στην Euroleague.

H νίκη κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, την προηγούμενη αγωνιστική, έδωσε ώθηση στους νταμπλούχους Ελλάδας, που θέλουν να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο και να κρατήσουν τον καλό ρυθμό που έχουν χτίσει. Σε αυτή την προσπάθεια ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, συμπεριλαμβανομένου και του Φιλίπ Πετρούσεφ, που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα στην Euroleague.

O Σέρβος άσος μίλησε για την κατάστασή του, αλλά και για το παιχνίδι με την ισπανική ομάδα και τόνισε: «Είμαι στο 75-80% ίσως. Νιώθω πολύ καλύτερα από ό,τι όταν ήρθα, έχω δουλέψει πολύ, οι προπονητές και οι γυμναστές με έχουν πιέσει και αισθάνομαι καλά. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να αγωνιστώ. Είμαι έτοιμος.

Οι ισπανικές ομάδες παίζουν πάντα γρήγορα και γεμίζουν τη ρακέτα. Εμείς θα πρέπει να κυκλοφορήσουμε καλά την μπάλα και να παίξουμε ομαδικά όπως ξέρουμε. Νομίζω πως θα παίζω περισσότερο στο ‘4’. Μπορώ να παίξω και στις δύο θέσεις, οπότε θα κάνω ό,τι μου ζητήσει η ομάδα. Το ΝΒΑ είναι πολύ διαφορετικό. Δεν έπαιξα πολύ, αλλά περισσότερο έβλεπα. Μετρά περισσότερο το ατομικό στοιχείο εκεί, ενώ στην Ευρωλίγκα μετρά περισσότερο η ομάδα. Γι’ αυτό μου αρέσει η Ευρωλίγκα».

Οι Ισπανοί από την άλλη πλευρά θέλουν να διεκδικήσουν ακόμα ένα «διπλό» στην φετινή Euroleague. O Άλεξ Μουμπρού δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και θέλει οι παίκτες του να παλέψουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για μια εκτός έδρας νίκη που θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο την ισπανική ομάδα.

Το πρόγραμμα της ημέρας:

Φενέρμπαχτσε - Μονακό 19:45

Ολυμπιακός - Βαλένθια 21:15

Μπαρτσελόνα - Αρμάνι Μιλάνο 21:30

Sportal Euroleague Show για το Ολυμπιακός - Βαλένθια και όλη τη δράση της Παρασκευής