Η ομάδα, ο κόσμος, το ξέσπασμα: Οι πιο δυνατές εικόνες της πρόκρισης του Ολυμπιακού στον τελικό του Final 4 (gallery)

Σάσα Βεζένκοφ

i

© Intime

Η ομάδα, ο κόσμος, το ξέσπασμα: Οι πιο δυνατές εικόνες της πρόκρισης του Ολυμπιακού στον τελικό του Final 4 (gallery)

Νίκος Καλαμπάκας 23:32 - 20.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:32 - 20.05.2023

Η εκπληκτική τρίτη περίοδος, η δύναμη του κόσμου, οι αντιδράσεις παικτών, πάγκου και διοίκησης, προσφέρουν τις πιο δυνατές εικόνες στο χρονικό του ημιτελικού με τη Μονακό και της πρόκρισης του Ολυμπιακού στον τελικό του Final 4 στο Κάουνας.

Ο Ολυμπιακός μέσα από ένα ρεσιτάλ συναισθηματικού και αγωνιστικού roller coaster στον ημιτελικό με τη Μονακό, κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Final 4 στο Κάουνας, όπου το βράδυ της Κυριακής (21/5, 20:00) θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η διαδικασία κάθε άλλο παρά απλή ήταν για τους Πειραιώτες και μοιραία γέννησε πολλά συναισθήματα στη διάρκεια ενός 40λεπτου με εντελώς αντιφατικές εικόνες. Το -12 του πρώτου ημιχρόνου, φυσιολογικά είχε φέρει προβληματισμό, αγωνία, πίεση και κάμποσα ερωτήματα αγωνιστικής φύσεως. 

Που ακουμπούσαν πρώτα στα αποδυτήρια της ομάδας, αλλά έφταναν μέχρι τις κερκίδες της Zalgirio Arena, όπου οι οπαδοί του Ολυμπιακού περίμεναν ένα «σύνθημα» από το παρκέ για να κάνουν το δικό τους... παιχνίδι.

Και αυτό το σύνθημα δόθηκε στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου. Μπαρτζώκας και παίκτες έβαλαν τη σπίθα, ο κόσμος ακολούθησε και ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια μεγαλειώδη ανατροπή, χάρη στο απίστευτο 27-2, το επί μέρους σκορ της τρίτης περιόδου. 

Το τέλος της αναμέτρησης έφερε το συναισθηματικό ξέσπασμα σε όλο το «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Με τους αδερφούς Αγγελόπουλους να απολαμβάνουν την αποθέωση των οπαδών, κάτι που φυσικά συνέβη με τον προπονητή και τους παίκτες της ομάδας. 

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν χάρισαν τις πιο δυνατές εικόνες στο χρονικό του ημιτελικού με τη Μονακό και της πρόκρισης του Ολυμπιακού στον τελικό του Final 4 στο Κάουνας. Εκεί, στη Zalgirio Arena, όπου το βράδυ της Κυριακής οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν το 4ο τρόπαιο της ιστορίας τους στη διοργάνωση.