Μπαρτζώκας: «Ο Ουόκαπ έπρεπε να παίζει 20 λεπτά και παίζει 35! Είναι απάνθρωπο! Δεν βρίσκω τίποτα νορμάλ»

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

© Intime

Μπαρτζώκας: «Ο Ουόκαπ έπρεπε να παίζει 20 λεπτά και παίζει 35! Είναι απάνθρωπο! Δεν βρίσκω τίποτα νορμάλ»

Sportal newsroom 00:17 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:17 - 14.10.2023

Στην κούραση των παικτών του Ολυμπιακού στο φινάλε του αγώνα με την Μπαρτσελόνα για τη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague στάθηκε ο κόουτς της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο ίδιος στις δηλώσεις του έκανε λόγο για απάνθρωπο πρόγραμμα, ενώ είπε πως ήταν μια κακή αρχή στους αγώνες του ΣΕΦ.

Την πρώτη του ήττα στη Euroleague γνώρισε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά «λύγισε» (68-77) από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ για τη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης. Ο προπονητής των Πειραιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας, στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι ήταν μια κακή αρχή στο ΣΕΦ, με τους παίκτες να μην μπορούν να ελέγξουν τα συναισθήματά τους.

«Ήταν μια κακή αρχή για εμάς στο γήπεδό μας φέτος. Δυστυχώς δεν ελέγξαμε τα συναισθήματά μας, παίξαμε για πρώτη φορά σε ένα γεμάτο γήπεδο, με γεμάτες εξέδρες. Πολλές φορές υπερβάλλαμε σε κάποια πράγματα. Δεν είχαμε υπομονή να ακολουθήσουμε το πλάνο του αγώνα, είχαμε κακές εκτελέσεις στην επίθεση. Και φυσικά αφήσαμε ελεύθερα σουτ να σουτάρουν εύκολα παίκτες όπως ο Αμπρίνες και ο Λαπροβίτολα. Η Μπαρτσελόνα τελείωσε με ένα ποσοστό κοντά στο 60% στο τρίποντο. Περάσαμε με επτά πόντους, στο σημείο εκείνο πέτυχαν δυο τρίποντα. Και κάθε φορά που είχαμε το προβάδισμα, πάντα επέστρεφαν με τρίποντα. Και πολλές φορές, με δύσκολα σουτ πάνω σε άμυνα. Το rotation που είχαμε σήμερα ήταν φτωχό, είχαμε ουσιαστικά 9 παίκτες. Ελπίζω να έχουμε σύντομα τους παίκτες πίσω γιατί το πρόγραμμά μας είναι πραγματικά δύσκολο. Μιλάμε για πολύ απαιτητικά και συνεχόμενα παιχνίδια. Όπως λέω πάντα, πρέπει να ξεχάσουμε αμέσως το παιχνίδι, είτε κερδίζουμε, είτε χάνουμε. Και να πάμε στο επόμενο».

Για το αν έπαιξε ρόλο η κούραση, είπε:

«Νομίζω 100%. Ο Γουόκαπ έπαιξε 35 λεπτά και είχε κακές αποφάσεις στο τέλος, χωρίς να θέλω να τον κρίνω για αυτό... Έπρεπε οι παίκτες που είχαν παίξει στον ρόλο αυτόν να είναι πιο συνεπείς σε κάποια πράγματα του παιχνιδιού. Έπρεπε να βάλουν την ομάδα να παίξει καλύτερα σε άμυνα και επίθεση αλλά επαναλαμβάνω ότι παρασυρθήκαμε από τα συναισθήματά μας. Πήγαμε σε βιαστικές επιλογές. Όταν περάσαμε 6-7 πόντους, έπρεπε να το ελέγξουμε. Δυστυχώς η κούραση έπαιξε ρόλο, επηρεάζοντας και τις πνευματικές δυνάμεις μας. Κάναμε πολλές λάθος επιλογές, αμυντικές και επιθετικές. Δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε το επίπεδο της ενέργειας στην άμυνα, της έντασης, της επικοινωνίας και των καλών αποφάσεων. Νομίζω πως ήταν αποτέλεσμα της κούρασης, έπαιξε ρόλο. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους παίκτες μας, το rotation ήταν μικρό λόγω των τραυματισμών. Και επίσης πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι οι παίκτες μας δεν είναι σε καλό επίπεδο φόρμας. Ο Φαλ έχει κάνει μόνο δυο ομαδικές προπονήσεις, ζήτησε αλλαγή, δεν μπορεί να παίξει συνεχόμενα. Και ο Μπραζντέικις. Όσο περνάει ο χρόνος θα γινόμαστε καλύτεροι. Αλλά πρέπει να πάρουμε και τα αποτελέσματα».

Για το μικρό rotation και την κούραση των παικτών μετά το Μουντομπάσκετ :

«Είχαμε τους περισσότερους διεθνείς παίκτες, 6 τον αριθμό, από όλες τις ομάδες της Ευρωλίγκας. Η προετοιμασία μας ήταν ελλιπής. Κάναμε δυο καλές νίκες στο Σούπερ Καπ, νικήσαμε στο ΟΑΚΑ που ήταν σημαντικό, σε παιχνίδι 45 λεπτών, κερδίσαμε τον Άρη σε ένα ματς με μεγάλη ένταση αλλά μέσα στη διάρκειά του χάσαμε δυο παίκτες. Αυτή τη στιγμή νιώθω ότι είμαστε λίγοι. Έπρεπε να είμαστε περισσότεροι. Δεν είναι μόνο οι τρεις που έλειπαν σήμερα. Σκεφτείτε ότι ο Μιλουτίνοφ έπαιξε 35+ λεπτά με τον Παναθηναϊκό. Και μετά έπρεπε να παίξει άλλο τόσο με τον Άρη. Νιώθω ότι κάνουν προσπάθεια τα παιδιά, αλλά θέλω να δω την ομάδα όλη μαζί. Έχουμε ταλέντο αλλά χρειαζόμαστε να είμαστε όλοι μαζί. Τώρα κάνουμε... μπαλώματα. Είναι δύσκολο να κάνουμε και προπονηση. Τώρα παίζουμε Κυριακή απόγευμα, αύριο θα κάνουμε αποκατάσταση, μετά φεύγουμε για Μιλάνο, μετά εδώ. Είναι δύσκολη η Ευρωλίγκα και αν θέλετε τη γνώμη μου, αυτό το πράγμα δεν είναι φυσιολογικό να γίνεται. Είναι απάνθρωπο για όλους. Έχουμε παιχνίδι Παρασκευή-Κυριακή-Τρίτη-Πέμπτη... Δεν βρίσκω τίποτα νορμάλ σε αυτό, πέφτει και το επίπεδο του μπάσκετ που παίζεται. Αυτό αφορά όλες τις ομάδες προφανώς. Αλλά αυτό που κάνουμε πρέπει να το ευχαριστιόμαστε. Δεν πειράζει, θα το παλέψουμε. Ας μείνουμε με την ίδια φιλοσοφία. Κάθε παιχνίδι ξεχωριστό. Ο Γουόκαπ έπρεπε να παίζει 20 λεπτά σύμφωνα με τις εξετάσεις του. Και επειδή έχει χτυπήσει ο Γκος, παίζει 35. Κάνει πολλές φορές λάθη, παίρνει αποφάσεις λάθος γιατί είναι γαλακτωμένος. Έπαιξε με την Εθνική γιατί ήταν σημαντικό για όλους. Δεν κλέβει και κάπου, παίζει παντού. Τώρα πρέπει να χειριστούμε εμείς αυτό που έγινε το καλοκαίρι»

Μετά το τέλος του ματς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε στο flash interview:

«Ήμασταν κουρασμένοι. Κάποιοι σημαντικοί παίκτες όπως ο Ουόκαπ ήταν πολύ κουρασμένοι.

Δεν είχαμε βάθος στον πάγκο. Στο τέλος με το +6 δεν πήραμε καλές αποφάσεις λόγω της κούρασης. Δεν είχαμε την ευκαιρία στο τέλος να επιστρέψουμε», σημείωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.