Ολυμπιακός - Η επόμενη μέρα: Το κλίμα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, οι «απόντες» και οι μεταγραφές

Νϊκολα Μιλουτίνοφ

i

© Intime

Ολυμπιακός - Η επόμενη μέρα: Το κλίμα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, οι «απόντες» και οι μεταγραφές

Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να αφήσει πίσω του την ήττα από τον Παναθηναϊκό και να συνεχίσει την πορεία του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το ματς της Δευτέρας δεν του άφησε τροφή για σκέψη…

Σαφώς στο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό, του Ολυμπιακού δεν του βγήκε τίποτα επιθετικά. Δεν μπόρεσε να τρέξει, δεν μπόρεσε να βάλει σουτ, βολές, λέι απ, αλλά και ούτε να σταματήσει τον Ντίνο Μήτογλου.

Υπάρχουν εξάλλου και οι μέρες που τίποτα δεν μπαίνει μέσα. Το είπε και ο Τόμας Ουόκαπ στην κάμερα του Sportal και στο μπάσκετ είναι και μια πραγματικότητα.

Από το χτεσινό ματς λοιπόν έχουμε τρεις άξονες, πάνω στους οποίους θα κινηθούμε.

Βαρύ το κλίμα στα αποδυτήρια

Μπραζντέικις - Ουόκαπ - Λαρεντζάκης © Intime

Όπως είναι λογικό, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν πήραν ελαφρά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Και η εμφάνιση προβληματίζει και το «πρέπει» που υπάρχει σχετικά με την άμεση αντίδραση.

Και οι παίκτες και οι προπονητές παίρνουν vibe από τον κόσμο. Και ειδικά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, που ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός, οι άνθρωποι της ομάδας ήθελαν να τους πουν το δικό τους «ευχαριστώ». Εν τέλει δεν τα κατάφεραν.

Από εκεί και πέρα, άπαντες τόνισαν την ανάγκη για άμεση αντίδραση. Το ματς με την Φενέρ (2/11) δεν είναι εύκολο. Αντιθέτως. Είναι όμως και μια ευκαιρία να δείξει ο Ολυμπιακός πως άφησε πίσω του το κακό ντέρμπι.

Ο «σκασμένος» Ουόκαπ, οι ανέτοιμοι και οι απόντες

Τόμας Ουόκαπ © Intime

Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε εάν ο Σίκμα θα ήταν στην 12άδα, ακόμα και να ήταν καλά. Ο Αμερικανός δεν έχει δείξει ακόμα το ποιόν του καθώς οι τραυματισμοί τον έχουν αφήσει πίσω. Κόντρα στον Μήτογλου όμως θα μπορούσε να δώσει λύσεις αμυντικά με την σκληράδα του.

Ο ΜακΚίσικ από την άλλη με τα ντράιβ και την ενέργειά του θα μπορούσε κι εκείνος να δώσει πράγματα.

Όπως και να έχει, κανείς από τους δύο δεν ήταν στην 12άδα. Ο Ολυμπιακός αναγκαστικά ζει με απουσίες από την ΠΡΩΤΗ μέρα της προετοιμασίας. Αυτό έχει κάνει την ζωή του Γιώργου Μπαρτζώκα πιο δύσκολη από το κανονικό. Ο Σίκμα περιμένουμε πως θα μπει ξανά στη δράση. Για τον ΜακΚίσικ χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμα.

Φαλ και Μπραζντέικις είναι παιδιά με ταλέντο και εμπειρία. Ειδικά ο Γάλλος ξέρει πολύ καλά τι σημαίνουν τα ντέρμπι Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να βοηθήσει, κυρίως επιθετικά. Ο Λιθουανός από την άλλη ψάχνει την καλή εμφάνιση που θα τον «ξεμπουκώσει». Φαίνεται η προσπάθεια και η «κάψα» του.

Τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Τόμας Ουόκαπ, φάνηκε απλώς πως ο άνθρωπος δεν είναι ρομπότ. Τα σερί παιχνίδια με τα 35+ λεπτά φαίνεται πως τον έχουν εξαντλήσει και θα χρειαστεί χρόνο να χαλαρώσει. Με τον Γκος όμως πίσω, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα καταφέρει να του βρει την απαιτούμενη ξεκούραση που χρειάζεται.

Μεταγραφές;

Γιώργος Μπαρτζώκας © Intime

Και πάμε τώρα στο τελευταίο σκέλος, κάτι που το ρωτάτε πολλοί και στα social media. «Θα πάρει παίκτη ο Ολυμπιακός;», είναι το κλασσικό inbox και λογικό. Ο Ολυμπιακός δείχνει πως χρειάζεται ενίσχυση, όμως αυτή δεν θα έρθει άμεσα. Ο Ολυμπιακός θα πάρει παίκτη όταν βρει ακριβώς αυτό που ψάχνει και θα είναι βέβαιο πως θα του δώσει το κάτι παραπάνω. Δεν είχε ποτέ σκοπό να πάρει παίκτη, απλά για να πάρει, ούτε να κάνει σπασμωδικές κινήσεις.

Είδαμε εξάλλου πως ο Ναν είχε απασχολήσει, όμως ο Ολυμπιακός ήθελε να τον φέρει με τους δικούς του όρους στο Λιμάνι. Ο παίκτης ήθελε, να περιμένει, όμως ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να περιμένει. Στην παρούσα φάση οι Ερυθρόλευκοι κοιτάζουν την αγορά, όμως θα κινηθούν, όπως είπαμε, μόνο όταν βρουν αυτό το κάτι που θα τους κάνει την διαφορά.

Μην ξεχνάμε βέβαια πως όταν ο ΜακΚίσικ και ο Σίκμα όταν γυρίσουν θα βοηθήσουν και θα αποτελέσουν μια εσωτερική ενίσχυση. Ο επόμενος μήνας θα είναι κρίσιμος…