Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα… από το πρώτο ντέρμπι της σεζόν (vids)
i

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός / © Sportal

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα… από το πρώτο ντέρμπι της σεζόν (vids)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 10:55 - 05.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:06 - 05.12.2022

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται στο ΣΕΦ (5/12) για την 8η αγωνιστική της Basket League και το Sportal.gr σας θυμίζει τα όσα έχουν… αλλάξει στις δύο ομάδες από το πρώτο ντέρμπι της σεζόν.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται για την μεγάλη αναμέτρηση της Basket League, σε ένα ματς που θα αποτελέσει την δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση για φέτος. Θυμάστε όμως τι είχε γίνει στην πρώτη;

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελικό του Super Cup, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να επικρατεί άνετα με 67-52 και να δείχνει με το καλημέρα πως ο βαθμός ετοιμότητάς του ήταν αφύσικος!

Εξάλλου είδαμε πως στις πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας οι Ερυθρόλευκοι ήταν σε απίθανη κατάσταση, με την επέλαση στην Ισπανία (νίκες με Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Μπασκόνια) να το αποδεικνύει.

Από τότε βέβαια περάσανε δύο μήνες και πολλά δεδομένα έχουν αλλάξει, τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στον Παναθηναϊκό. Ή μάλλον λάθος, κάποια πράγματα άλλαξαν στον Ολυμπιακό, σχεδόν ΟΛΑ έχουν αλλάξει στον Παναθηναϊκό!

Το Sportal σας παραθέτει τα δεδομένα των δύο ομάδων και τα όσα έχουν αλλάξει από τότε, λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι του ΣΕΦ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό!

Ολυμπιακός: Βασική αλλαγή ο ρόλος του Κάνααν

Στον Ολυμπιακό οι αλλαγές δεν είναι πολλές. Το βασικό είναι ο ρόλος του Αϊζάια Κάνααν στο ροτέισιον του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Αμερικανός ξεκίνησε βασικός στα 8 από τα πρώτα 9 παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, χωρίς όμως να μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω. Έτσι ο Έλληνας κόουτς, θέλοντας να του στείλει και ένα… μήνυμα, τον άφησε εκτός αρχικού σχήματος.

Πέραν αυτού, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ο οποίος υπολογιζόταν για τρίτο «2άρι» πλέον, βάσει του χρόνου συμμετοχής και των αριθμών του, έχει ξεπεράσει τόσο τον Κάνααν, όσο και τον ΜακΚίσικ, όντας πρώτος. Αντιθέτως, ο Κάνααν πλέον βρίσκετια τρίτος, με τον Ολυμπιακό πάντως να έχει μεγάλη ανάγκη το ξέσπασμά του.

Παναθηναϊκός: Έμειναν ίδιες μόνο οι φανέλες!

Εντάξει, μπορεί να μας πει κάποιος πως είμαστε υπερβολικοί με τα παραπάνω, όμως η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που έδειξε στο παιχνίδι της Ρόδου!

Οι Πράσινοι αρχικά έχουν ξανά στην διάθεσή τους τον Νέιτ Ουόλτερς, με τον Αμερικανό να συγυρίζει το παιχνίδι της ομάδας, καθώς είναι ένας ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ πλέι μέικερ. Όχι ότι ο Πάρις Λι είναι κακός παίκτης, αλλά σίγουρα δεν έχει την ικανότητα του Ουόλτερς στην δημιουργία και την οργάνωση του παιχνιδιού.

Αυτή η διαφορά δεν είναι όμως η μοναδική. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πλέον στο ροτέισιον τον Άντριου Άντριους, ο οποίος έπαιξε αρκετά στον τελικό του Κυπέλλου (18’19’’ και 2 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Για το τέλος σας κρατήσαμε το καλύτερο: Ντουέιν Μπέικον! Ο Αμερικανός άλλαξε όλη την επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού, έδωσε παιχνίδι ένας εναντίον ενός και παράλληλα είναι μια σημαντική προσωπικότητα στο παρκέ, που στα δύσκολα δεν κρύβεται. Δεν είναι τυχαίοι άλλωστε οι 18.5 πόντοι που μετράει κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα. Βέβαια, για να παίξει ο Μπέικον, έμεινε εκτός ο Γκριγκόνις, ο οποίος όμως είναι τραυματίας. Σίγουρα δεν θα τον δούμε στο παρκέ του ΣΕΦ, καθώς είναι εκτός 7άδας ξένων, με την επιστροφή του να είναι ένας σημαντικός πονοκέφαλος για τον Παναθηναϊκό, καθώς θα πρέπει να βρεθεί η ισοροποία σε μια ομάδα με Μπέικον και Γκριγκόνις ενεργούς.

Τα υπόλοιπα στο ΣΕΦ...