Στο ΣΕΦ οι... Μιλγουόκι Μπακς και ο Παπαλουκάς

Στο ΣΕΦ οι... Μιλγουόκι Μπακς και ο Παπαλουκάς

Γιώργος Γαβριλάκης 21:25 - 11.06.2023 / Ανανεώθηκε: 01:52 - 12.06.2023

Πρώτοι εμφανίστηκαν ο Τζος Οπενχάιμερ και ο Βιν Μπέικερ, οι δύο βοηθοί προπονητή των Μιλγουοκι Μπακς που ήταν στο ΣΕΦ, για τον τρίτο τελικό της Basket League. Συναντήθηκαν με τον Θοδωρή Παπαλουκά, ενώ μετά εμφανίστηκαν οι Γιάννης και Άλεξ Αντετοκούνμπο, αλλά και ο κόουτς Έιντριαν Γκρίφιν.

Ο Τζος Οπενχάιμερ έχει έρθει δεκάδες φορές στην Ελλάδα. Άλλωστε ο βοηθός προπονητή των Μιλγουόκι Μπακς, ο οποίος τη νέα σεζόν θα συνεργαστεί με τον Έϊντριαν Γκρίφιν, ήταν μέλος του προπονητικού σταφ του Δημήτρη Ιτούδη στην προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας το περασμένο καλοκαίρι στο Eurobasket. 

Τώρα, είχε μαζί του για παρέα τον Βιν Μπέικερ. Έναν πρώην σούπερ σταρ του ΝΒΑ, ο οποίος είναι επίσης ασίσταντ κόουτς στην ομάδα του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο. Οι δυο τους έλαβαν θέση στα court seat του ΣΕΦ, αυτά που βρίσκονται πίσω από τη μπασκέτα που στο πρώτο ημίχρονο κάνει επίθεση ο Παναθηναϊκός. 

Ο 51χρονος Μπέικερ, ο οποίος ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα ως μέλος των Μπακς και ήταν επιλογή τους στο Νο 8 του Draft του 1993, από το 2018 εργάζεται στα Ελάφια ως μέλος του τεχνικού επιτελείο. Αρχικά σε συνεργασία με τον Μάικ Μπουλντενχότζερ και πλέον με τον νέο προπονητή της ομάδας, Έιντριαν Γκρίφιν. 

Συχνά πυκνά «σήκωνε» το κινητό του για να αποθανατίσει το κλίμα του γηπέδου και την ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, ενώ στο γήπεδο είναι και ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους και ειδικά με τον Τζος Οπενχάιμερ.

Δεν είναι οι μόνοι Μπακς που βρίσκονται στη χώρα μας, αφού εδώ ξεκουράζεται αλλά και προπονείται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο μεγάλος του αδελφός Θανάσης, αλλά και ο νεαρός ΜαρΤζόν Μπότσαμπ, ο οποίος είχε μιλήσει και στο Sportal. Λίγο πριν το τζάμπολ, δίπλα στους δύο προπονητές του εμφανίστηκε και ο Greak Freak μαζί με τον μικρό του αδελφό, Άλεξ. Τελευταίος προστέθηκε στο ρόστερ των Μιλγουόκι Μπακς και ο κόουτς Γκρίφιν, ο οποίος δεν ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Το 1998 έπαιζε στην ιταλική Ροζετο.