Πως η νίκη της Σουηδίας στη Eurovision δείχνει κούπα στο Κάουνας για τον Ολυμπιακό (vids)

Πως η νίκη της Σουηδίας στη Eurovision δείχνει κούπα στο Κάουνας για τον Ολυμπιακό (vids)

Sportal newsroom 12:07 - 15.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:22 - 15.05.2023

Μεγάλη νικήτρια του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision το βράδυ του Σαββάτου (13/05) αναδείχτηκε η Σουηδία με τη Loreen και το «Tattoo». Το 2012 τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η γνωστή τραγουδίστρια είχαν πανηγυρίσει ο καθένας για τον δικό του λόγο.

Με τη Σουηδία να αναδεικνύεται μεγάλη νικήτρια, ολοκληρώθηκε ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στο Λίβερπουλ. Η Loreen με το «Tattoo» σάρωσε, ξεσήκωσε την αρένα του Λίβερπουλ, εντυπωσιάζοντας με την άρτια ερμηνεία της, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά των φαν, αλλά και τα στοιχήματα που την ήθελαν να κερδίζει.

Η τραγουδίστρια με καταγωγή από το Μαρόκο με το τραγούδι «Tattoo» σάρωσε σε όλες τις πλατφόρμες streaming, πραγματοποιώντας τη δεύτερη νίκη της στον θεσμό.

Υπενθυμίζεται ότι η Loreen κέρδισε για λογαριασμό της Σουηδίας και το 2012, συγκεντρώνοντας 372 βαθμούς με το αξέχαστο «Euphoria». Έντεκα χρόνια μετά αναδείχθηκε ξανά νικήτρια. 

Πως συνδέεται τώρα η Loreen με τον Ολυμπιακό; Θα σας πούμε αμέσως. Στις 13 Μαΐου 2012 οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν μετά από μία μυθική ανατροπή (-19) να φθάσουν στη νίκη με 62-61 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το απίστευτο πεταχτάρι του Γιώργου Πρίντεζη και την κατάκτηση της Euroleague

Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 26 Μαΐου η Loreen ήταν η μεγάλη νικήτρια της Eurovision. Φέτος λοιπόν μετά από έντεκα χρόνια η τραγουδίστρια με καταγωγή από το Μαρόκο κράτησε ξανά στα χέρια της το βραβείο του νικητή του διαγωνισμού τραγουδιού. 

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζει βαλίτσες για το Κάουνας. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα δώσει το παρών στο Final 4 της λιθουανικής πόλης, που διεξάγεται 19-21 Μαΐου και θα παλέψει για την τέταρτη Ευρωλίγκα στην ιστορία των Πειραιωτών. Μένει να δούμε αν αυτή τη φορά θα γίνει ανάποδα και το 2023 θα ενώνει Ολυμπιακό, Euroleague, Eurovision και Loreen. Υπομονή λίγες μέρες ακόμα.....