Γιατί ο Μπαρτζώκας ήθελε τον Σίκμα - Αυτό είναι το πλάνο του Ολυμπιακού

Λουκ Σίκμα

i

Λουκ Σίκμα / © Intime

Γιατί ο Μπαρτζώκας ήθελε τον Σίκμα - Αυτό είναι το πλάνο του Ολυμπιακού

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:08 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:54 - 12.07.2023

Ο Ολυμπιακός έχει λόγο που θέλει να κάνει δικό του τον Λουκ Σίκμα, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει συγκεκριμένο πλάνο για τις επόμενες κινήσεις της ομάδας. Το Sportal αναλύει...

Η κίνηση του Ολυμπιακού να προσεγγίσει τον Λουκ Σίκμα έκανε εντύπωση στον κόσμο των Πειραιωτών, καθώς ο Αμερικανός είναι τελείως διαφορετικός σε σχέση με τον Σάσα Βεζένκοφ, αλλά και με τον Νίκολα Μίροτιτς που είχε ακουστεί το τελευταίο διάστημα. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο και πως κινείται στην αγορά αλόγιστα.

Ας δούμε όμως τα δεδομένα για τον Λουκ Σίκμα. Πρόκειται με διαφορά για τον καλύτερο πασέρ φόργουορντ της Euroleague, καθώς μετράει 5 ασίστ ανά αγώνα. Έχει εξαιρετικό παιχνίδι μακριά από τη μπάλα, είναι μετρημένος και παρότι φέτος είχε μόλις 28% από το τρίποντο, δεν είναι κακός σουτέρ, καθώς έχει φτάσει τα προηγούμενα χρόνια ακόμα και στο 35% από μακριά.

Η ηλικία του (34) είναι σίγουρα ανασταλτικός παράγοντας για πολλούς. Μιλάμε όμως για έναν παίκτη που παίζει με το μυαλό του, ενώ για εκείνους που θα πουν για αθλητικότητα, αν πιστεύουν πως ο Ολυμπιακός είχε τον Σάσα Βεζένκοφ για την αθλητικότητά του, κάτι έχουν καταλάβει λάθος.

Έτσι, η επιλογή του Λουκ Σίκμα υπηρετεί το παιχνίδι με την γρήγορη κυκλοφορία του Ολυμπιακού σε πολύ μεγάλο βαθμό. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι παίκτης που παίρνει μπάλες και θα δώσει σκορ, με τον Ολυμπιακό να καλύπτει μέσω του Σέρβου και σκοράρισμα που έπαιρνε από τον Βεζένκοφ.

Τελευταίο και βασικό για τον Ολυμπιακό και τον Σίκμα είναι το οικονομικό. Μιλάμε για έναν παίκτη ποιοτικό (δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί αυτό), αλλά και παίκτη που παίρνει λιγότερα από 1εκ (800 χιλιάρικα το χρόνο). Αυτό σημαίνει ότι από τα περίπου 3 εκατομμύρια που είχε να δώσει ο Ολυμπιακός σε μεταγραφές, πάνω από 2 απομένουν για τις δύο τελευταίες κινήσεις. Ποιες θα είναι όμως οι επόμενες κινήσεις;

Όπως έχετε διαβάσει, ο Ολυμπιακός θέλει να αποκτήσει έναν παίκτη στο «2» από το πάνω ράφι, ο οποίος θα μπορέσει να κάνει την διαφορά με την ποιότητα και το ταλέντο του. Σε αυτό δεν αποκλείουμε την αγορά της Αμερικής, η οποία θα δώσει σίγουρα ευκαιρίες το επόμενο διάστημα.

Πολύ κοντά σε Σίκμα ο Ολυμπιακός
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:01 - 12.07.2023

Πολύ κοντά σε Σίκμα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τον Λουκ Σίκμα, με τις πληροφορίες του Sportal να αναφέρουν πως οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά, όμως δεν έχει επέλθει ακόμα η οριστική συμφωνία.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός θέλει και έναν τρίτο παίκτη, που θα δίνει λύσεις στις θέσεις των ψηλών. Αυτός μπορεί να είναι ο Γιώργος Τανούλης, παρότι υπάρχει απόσταση στο οικονομικό με τον Προμηθέα για την απόκτησή του, όμως μην σας κάνει έκπληξη αν είναι και κάποιο άλλο όνομα - έκπληξη. Το δεδομένο είναι πως ο Ολυμπιακός θέλει να αποκτήσει Έλληνα σε αυτή την θέση και θα παλέψει για να κάνει την καλύτερη επιλογή σε αυτό το πρίσμα.