Όταν ο Ιωαννίδης πέταξε on camera ένα μπουκάλι νερό στον Σιγάλα (vid)

Όταν ο Ιωαννίδης πέταξε on camera ένα μπουκάλι νερό στον Σιγάλα (vid)

Νίκος Καλαμπάκας 18:30 - 04.10.2023

Ένας από τους παίκτες που ήξεραν καλά τον Γιάννη Ιωαννίδη ήταν ο Γιώργος Σιγάλας. Το Sportal θυμάται το περιστατικό που ένα μπουκάλι έφυγε από το χέρι του «ξανθού» και προσγειώθηκε στο κεφάλι του παίκτη του.

Ήταν ένας από τους καλύτερους προπονητές που έβγαλε η χώρα μας στο μπάσκετ, όμως ήταν χαρακτήρας εκκεντρικός και εκδηλωτικός. Ο Γιάννης Ιωαννίδης δεν είναι πια μαζί μας και το Sportal θυμάται κάποιες στιγμές του Έλληνα προπονητή.

Την ώρα του αγώνα η αδρεναλίνη και η ένταση ανεβαίνουν επικίνδυνα. Αυτό το ήξεραν καλά όσοι είχαν την τύχη να δουλέψουν με τον Γιάννη Ιωαννίδη, έναν άνθρωπο που δεν κρατιόταν όταν ήθελε να εκδηλωθεί και συχνά είχε ακραίες αντιδράσεις.

Μια από αυτές ήταν στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μπένετον Τρεβίζο το 1994. Ο Γιώργος Σιγάλας καθόταν στον πάγκο όταν ο «Ξανθός» πλησίασε προς το μέρος του, του έψαλλε κάποια... γαλλικά και στη συνέχεια του πέταξε ένα μπουκάλι στο πρόσωπο!

Ο Σιγάλας έμεινε σαν... παγωτό να κοιτάζει τον προπονητή του που ήταν γνωστός για τα ξεσπάσματά του κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Κάποια χρόνια μετά, ο ίδιος σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣΠΟΡ εξομολογείται:

«Εκανα 3ο φάουλ στον Κούκοτς και με έβγαλε. Φώναζε σε μένα σε κάθε καλάθι της Μπενετόν και βλέποντας δίπλα του τα μπουκάλια, λέω στον Ελληνιάδη να τα απομακρύνει μην χτυπήσει κανείς. Με μια απότομη κίνησή του, χτυπάει ένα μπουκάλι που πέρασε ανάμεσα μας και με βρήκε σε ώμο και λαιμό! Τι να σκεφθώ; Αλλωστε δεν έγινε επίτηδες... Μόνο μια φορά μαλώσαμε. Οταν με άφησε, μαζί με τον Φασούλα, να πάω χαριστικά σε φιλικό της Μικτής Ευρώπης στο Τελ Αβίβ και όταν γύρισα, είχαμε ματς στο Ηράκλειο. Σερνόμουν, αλλά κερδίσαμε και στ' αποδυτήρια λογοφέραμε».

Δείτε στο βίντεο το περιστατικό που έχει μείνει στην ιστορία.