Οι Ουίζαρντς επέλεξαν τον Βούκσεβιτς στο NBA Draft

Οι Ουίζαρντς επέλεξαν τον Βούκσεβιτς στο NBA Draft

Χρήστος Τσάλτας 06:59 - 23.06.2023 / Ανανεώθηκε: 07:55 - 23.06.2023

Ο Τρίσταν Βούκσεβιτς επιλέχθηκε στο NBA Draft του 2023, με τους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς να τον διαλέγουν στο νο.42 της διαδικασίας.

Την ευκαιρία να ζήσει το αμερικανικό όνειρο θα έχει ο Τρίσταν Βούκσεβιτς. Ο Σέρβος άσος, που την φετινή σεζόν βρέθηκε στο Βελιγράδι, για λογαριασμό της Παρτίζαν, αγωνιζόμενος υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, άκουσε το όνομά του στο NBA Draft του 2023.

Οι Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, που βρίσκονται σε φάση αναδόμησης, έπειτα από τις αποχωρήσεις των Μπράντλεϊ Μπιλ και Κρίσταπς Πορζίνγκις, για Σανς και Σέλτικς, αντίστοιχα, επέλεξαν τον Βούκσεβιτς στον δεύτερο γύρο της διαδικασίας και πιο συγκεκριμένα στο νο.42 αυτής, δίνοντας τη δυνατότητα στον χαρισματικό άσο να περάσει την πόρτα της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη.

Ο νεαρός άσος, που είναι γιος του άλλοτε γκαρντ του Ολυμπιακού, Ντούσαν Βούκσεβιτς, βρέθηκε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και εν συνεχεία μεταπήδησε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έπειτα από την παρουσία του στους Μαδριλένους μετακόμισε στο Βελιγράδι, για χάρη της Παρτίζαν, όμως τη φετινή σεζόν δεν βρήκε ρόλο και χώρο στο ροτέισιον των πρωταθλητών της ABA Liga.

Τους προηγούμενους μήνες ο Βούκσεβιτς βρέθηκε στο NBA Combine του Σικάγο και εντυπωσίασε άπαντες με την παρουσία του, κερδίζοντας πόντους στη λίστα των ομάδων. Τα αθλητικά χαρακτηριστικά του, αλλά και η ικανότητά του να βγάζει ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ είναι στοιχεία που ξεχωρίζουν στο παιχνίδι του, με τους Ουίζαρντς να τον επιλέγουν για το λόγο αυτό.

NBA Draft 2023: Η βραδιά του Ουεμπανιαμά!
NBA

05:45 - 23.06.2023

NBA Draft 2023: Η βραδιά του Ουεμπανιαμά!

Το NBA Draft του 2023 τα είχε όλα, με τον Βίκτορ Ουεμπανιαμά να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς, καθώς οι Σαν Αντόνιο Σπερς τον επέλεξαν στο νο.1 της διαδικασίας. Τα ονόματα έκπληξη.

Ο Βούκσεβιτς αναμένεται να βρεθεί στο Summer League του ΝΒΑ και να πάρει μια πρώτη γεύση από τη δουλειά που γίνεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τους «Μάγους» να παίρνουν υπό την σκέπη τους έναν ακόμα Ευρωπαίο στη φετινή διαδικασία, μετά τον Μπιλάλ Κουλιμπαλί.

Η ομάδα της DC μάλιστα υποδέχτηκε τον χαρισματικό άσο, κάτι που δείχνει σε μεγάλο βαθμό και τις διαθέσεις της ενόψει της νέας σεζόν.