Ουόκαπ στο Sportal: «Απίστευτο που έβαλα τέτοιο σουτ απέναντι στον Βασίλη Σπανούλη»
i

Τόμας Ουόκαπ / © Intime

Ουόκαπ στο Sportal: «Απίστευτο που έβαλα τέτοιο σουτ απέναντι στον Βασίλη Σπανούλη»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 19:06 - 24.01.2023 / Ανανεώθηκε: 19:14 - 24.01.2023

Ο Τόμας Ουόκαπ μίλησε στο Sportal για το νικητήριο σουτ του απέναντι στο Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη, με τον γκαρντ του Ολυμπιακού όμως να μην μένει εκεί, καθώς είχε πολλά ακόμα να σχολιάσει!

Ο Τόμας Ουόκαπ έδωσε μια τεράστια νίκη στον Ολυμπιακό, με τον Αμερικανό να κάνει την διαφορά στο τέλος και με ένα μεγάλο σουτ να δίνει στην ομάδα του το «διπλό» μέσα στο Περιστέρι και να την ανεβάζει στο 13/13 στην Basket League.

Ήταν όμως το πρώτο πλάνο το να πάρει ο Ουόκαπ το σουτ έτσι; Το Sportal ήταν στο κλειστό του Περιστερίου και μίλησε με τον μεγάλο πρωταγωνιστή του Ολυμπιακού, ο οποίος αρχικά μας ανέλυσε το πλάνο που είχε σχεδιάσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας για την φάση. 

«Το πρώτο πλάνο δεν πήγε όπως έπρεπε. Ήταν ένα πικ ψηλά, με τους σουτέρ στις γωνίες. Για να είμαι ειλικρινής δεν διάβασα καλά την φάση εκεί. Έπρεπε να πάω πιο επιθετικά. Έτσι έγινε όμως. Πήρα τη μπάλα πίσω και πήρα την προσπάθεια», ήταν τα πρώτα του λόγια. 

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει ο κόσμος, ο Τόμας Ουόκαπ έχει μια μεγάλη… καψούρα με τον Βασίλη Σπανούλη. Είναι χαρακτηριστικό πως στις πρώτες του δηλώσεις όταν ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021, ο Αμερικανός εξέφρασε την… ξενέρα του που δεν θα παίξει μαζί με τον «Kill Bill». 

Οι πρώτες δηλώσεις του Τόμας Ουόκαπ κατά την άφιξή του στην Ελλάδα: 

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Ουόκαπ να βάλει αυτό το μεγάλο σουτ απέναντι στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, κάτι που έκανε εντύπωση στον γκαρντ του Ολυμπιακού.

«Είναι αστείο το πώς συμβαίνουν τα πράγματα στο μπάσκετ. Ήταν σπουδαίο το ότι έβαλα αυτό το σουτ απέναντι στην ομάδα του παίκτη που έγραψε ιστορία με τέτοια σουτ», σχολίασε σχετικά με το σουτ του ο Τόμας Ουόκαπ, ενώ συνέχισε αποθεώνοντας το Περιστέρι και τον κόουτς Σπανούλη. «Είναι σπουδαίος κόουτς ήδη. Το βλέπεις από τώρα εξάλλου. Η ομάδα του παίζει πολύ καλά, με οργάνωση και πλάνο. Παίζουν σκληρά και μπράβο τους για την εμφάνιση που έκαναν απέναντί μας».

«Νομίζω πως είχαμε πάρει ως δεδομένη τη νίκη και για αυτό πήγε έτσι το παιχνίδι. Έτσι είναι όμως το μπάσκετ και δεν πρέπει να παίρνεις σαν δεδομένα τα παιχνίδια, γιατί όλοι οι φίλαθλοι θα έδιναν τα πάντα για να παίζουν εκείνοι στη θέση μας με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Παραλίγο να τιμωρηθούμε για αυτό εμείς», τόνισε με περίσσια ειλικρίνεια ο Τόμας Ουόκαπ σχετικά με την προσέγγιση που είχε εκείνος και οι συμπαίκτες του στο ματς.

Πηγαίνοντας προς το τέλος της κουβέντας μας, η συζήτηση πήγε στον εαυτό του. Ο Τόμας Ουόκαπ άκουσε… πολλά για το σουτ του στο ξεκίνημα της θητείας του στον Ολυμπιακό, όμως από τα πλέι οφς της Ευρωλίγκας και μετά σουτάρει φανταστικά, με αποκορύφωμα το ματς με το Περιστέρι, όπου και ευστόχησε σε ένα σπουδαίο πουλ απ, με το οποίο έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

«Είναι σπουδαίο συναίσθημα», είπε για το σουτ του κόντρα στο Περιστέρι και συμπλήρωσε: «Για να σου πω την αλήθεια, ακόμα και όταν δεν σούταρα καλά πέρσι, δεν ανησυχούσα γιατί ξέρω την δουλειά που ρίχνω. Από 15 χρονών το μότο μου είναι πως η σκληρή δουλειά φέρνει αποτελέσματα. Το πιστεύω αυτό και για αυτό τον λόγο το σουτ μπήκε. Λόγω της δουλειάς μου».

Από την αμφισβήτηση στην αποθέωση: Οι 5 στιγμές-ορόσημα που έκαναν τον Ουόκαπ σύνθημα στον Ολυμπιακό! (vids)
EUROLEAGUE

14:54 - 21.01.2023

Από την αμφισβήτηση στην αποθέωση: Οι 5 στιγμές-ορόσημα που έκαναν τον Ουόκαπ σύνθημα στον Ολυμπιακό! (vids)

Ο Τόμας Ουόκαπ εκανε το... ταξίδι από την αμφισβήτηση στην καθολική αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού και το Sportal αναλύει όλα τα δεδομένα σε αυτή την πορεία του Αμερικανού.

Επόμενη αντίπαλος για τον Ολυμπιακό είναι η Μακάμπι, με τους παίκτες της ομάδας του Πειραιά όμως να μην έχουν ακόμα μελετήσει την επόμενη αντίπαλό τους. Παρόλα αυτά, ο Τόμας Ουόκαπ έδειξε πως έχει εικόνα των Ισραηλινών. 

«Θα αρχίσουμε το σκάουτιτνγκ. Μέχρι στιγμής σκεφτόμασταν μόνο το ματς με το Περιστέρι. Είναι μια αθλητική ομάδα και ο Μπόλντγουϊν παίζει πολύ καλά. Δεν έχω όμως περισσότερα να σου πω τώρα. Από αύριο θα ξεκινήσουμε».

Τέλος, ο Τόμας Ουόκαπ έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο, ο οποίος ετοιμάζεται για ακόμα ένα sold out, καθώς την Δευτέρα απέμειναν λιγότερα από 1.800 εισιτήρια για το ματς της Παρασκευής.

«Συνεχίστε να έρχεστε! Είναι τρομερό συναίσθημα το να παίζεις σε ένα γεμάτο ΣΕΦ», είπε ο Τόμας Ουόκαπ.