Ουόκαπ στο Sportal: «Στόχος μας το Triple Crown» (vid)

Τόμας Ουόκαπ

i

Τόμας Ουόκαπ / © Sportal

Ουόκαπ στο Sportal: «Στόχος μας το Triple Crown» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 19:20 - 20.03.2023 / Ανανεώθηκε: 19:20 - 20.03.2023

Ο Τόμας Ουόκαπ μίλησε στο Sportal για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, τον στόχο της κατάκτησης του Triple Crown, το νέο του συμβόλαιο και πολλά ακόμα!

Ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, την 12η σερί μάλιστα, η οποία μάλιστα του έδωσε και το πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs της Basket League.

Το Sportal ήταν στο ΟΑΚΑ και είχε την ευκαιρία να «ανακρίνει» τους πρωταγωνιστές, της αναμέτρησης, με τον Τόμας Ουόκαπ να είναι ένας εξ αυτών. 

Ένα απόλυτα δίκαιο πλεονέκτημα, για έναν ξεκάθαρα καλύτερο Ολυμπιακό

Ένα απόλυτα δίκαιο πλεονέκτημα, για έναν ξεκάθαρα καλύτερο Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πέρασε για σερί πέμπτη φορά από το ΟΑΚΑ, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να δείχνει και πάλι πως είναι η κορυφαία της Ελλάδας. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Το αμυντικό πολυεργαλείο των Ερυθρόλευκων μίλησε στην κάμερα του Sportal και, όπως κάνει πάντα, μοίρασε τις ατάκες με το τσουβάλι!

Η άμυνα πάνω σε παίκτες όπως ο Μπέικον, ο στόχος του Triple Crown, ο τρόπος που ήρθε η νίκη επί του Παναθηναϊκού, το πλεονέκτημα έδρας, το νέο συμβόλαιο και όχι μόνο, σε ένα χορταστικό τετράλεπτο βίντεο

Ολόκληρη η συνέντευξη του Τόμας Ουόκαπ στο Sportal:

-Πώς είναι το να κλειδώνεις την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Basket League;

-Όμορφα. Ακόμα ένας στόχος που πετύχαμε και συνεχίζουμε. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, θέλουμε να βελτιωνόμαστε όλο και πιο πολύ, μέχρι τον Ιούνιο. Δεν σταματά τώρα. 

-Κερδίσατε ένα παιχνίδι, όχι χωρίς τον Σάσα Βεζένκοφ, αλλά χωρίς τον Σούπερμαν Σάσα Βεζένκοφ που σκοράρει 33 πόντους και με τον Κώστα Σλούκα να έχει μόλις επιστρέψει από τον τραυματισμό. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για την ψυχολογία και τον ρυθμό σας, το να κερδίζετε με αυτό τον τρόπο;

-Είναι καλό. Φυσικά οι δύο αυτοί παίκτες είναι πολύ σημαντικοί για εμάς, αλλά είμαστε μια ομάδα με βάθος. Είναι απόδειξη του συστήματος του κόουτς Μπαρτζώκα. Ο τρόπος που μετακινούμε τη μπάλα, όλοι παίζουν με ρυθμό. αυτό έχει σημασία και γι αυτό είμαστε πετυχημένοι. 

-Είσαι ένα από τα μεγαλύτερα αμυντικά όπλα της ομάδας. Πόσο ενδιαφέρον είναι για εσένα το να παίζεις άμυνα πάνω σε παίκτες όπως ο Ντουέιν Μπέικον που του αρέσει να παίζει ένας εναντίον ενός και να τους σταματάς;

«Είναι ο λόγος που ήρθα εδώ και είμαι υπερήφανος για αυτό. Δεν είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί από κάποιον από αυτούς τους παίκτες, αλλά και σε αυτό το σημείο της καριέρας μου γενικά από τον οποιονδήποτε. Έχω δει πολλά διαφορετικά επιθετικά όπλα από αντιπάλους, οπότε είναι απλά άλλη μια μέρα στο γραφείο».

-Σκέφτεσαι καθόλου το triple Crown; Έχετε κατακτήσει το Κύπελλο και είστε στη πρώτη θέση της κατάταξης σε Euroleague και Basket League, είναι το λογικό αποτέλεσμα αυτού. 

-Αυτό είναι ο στόχος μας αλλά όχι πως το σκεφτόμαστε. Το πάμε μέρα με τη μέρα. Ήταν πολύ το να το σκεφτούμε στην προετοιμασία τον Αύγουστο και ακόμα και τώρα είναι πολύ. Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε το Σούπερ Καπ, το Κύπελλο, αλλά και τώρα δεν σκεφτόμαστε ακόμα την Παρτίζαν. Σκεφτόμαστε το Λαύριο, να τακτοποιήσουμε εκεί το παιχνίδι και συνεχίζουμε. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος, γιατί σε αυτό το σημείο, αν σκεφτόμαστε ασταμάτητα, θα εξαντληθούμε ψυχικά και σωματικά. Είναι ο στόχος μας αλλά δεν το σκεφτόμαστε όλη την ώρα. 

-Σκέφτεσαι να υπογράψεις νέο συμβόλαιο με την ομάδα; Ξέρω πως σε έχω ρωτήσει και στο παρελθόν, όμως ο κόσμος πραγματικά θέλει να σε δει να υπογράφεις ένα νέο συμβόλαιο με την ομάδα…

-Δεν έχω απάντηση σε αυτό ακόμα. Το ενδιαφέρον είναι εκεί σίγουρα. Ελπίζω να κάνουμε κάτι για αυτό, αλλά δεν έχω κάτι περισσότερο να σου πω τώρα. Είμαι ενθουσιασμένος με το μονοπάτι που έχουμε πάρει. 

-Κάτι τελευταίο. Το Final Four είναι στο Κάουνας, μια πόλη που αγαπάς, λόγω της παρουσίας στου στη Ζάλγκιρις. Φαντάζεσαι τους ντόπιους φιλάθλους να σε στηρίζουν, εάν φυσικά ο Ολυμπιακός βρεθεί εκεί; 

-Είναι μακρινό αυτό, αλλά το ελπίζω. Πάνω από όλα ξέρω πως είναι φίλαθλοι του μπάσκετ. Αυτό είναι πανέμορφο. Δεν είναι φαν δικοί μου ή οποιουδήποτε άλλου. Είναι αγνοί φίλοι του μπάσκετ. Αυτή είναι η ομορφιά του να παίζεις εκεί.