Η απάντηση του Ουόκαπ τον περασμένο Ιανουάριο για την προοπτική να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα (vid)

Τόμας Ουόκαπ

i

© ΙΝΤΙΜΕ

Η απάντηση του Ουόκαπ τον περασμένο Ιανουάριο για την προοπτική να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα (vid)

Sportal newsroom 17:47 - 18.04.2023

Στο προσκήνιο βρίσκεται η υπόθεση με τον Τόμας Ουόκαπ, που αναμένεται να πάρει ελληνικό διαβατήριο, με τον ίδιο να έχει ερωτηθεί για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο από τον περασμένο Ιανουάριο, δείχνοντας μάλλον έκπληκτος σε αυτό το ενδεχόμενο.

Πρόκειται αναμφίβολα για έναν από τους καλύτερους παίκτες του φετινού Ολυμπιακού, που κατάφερε να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στη regular season της Euroleague και δεδομένα η είδηση της ανανέωσης του συμβολαίου έφερε πολλά χαμόγελα εντός των «ερυθρολεύκων», αλλά και στους φίλους της ομάδας.

Ο λόγος για τον Τόμας Ουόκαπ, που αποτελεί ένα από τα πρόσωπα της τρέχουσας σεζόν και όχι μόνο λόγω της εξαιρετικής του απόδοσης εντός παρκέ, αλλά και μετά τις σημερινές εξελίξεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες είναι πολύ κοντά στο να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο.

Αυτή η εξέλιξη έχει διπλή θετική ανάγνωση τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για την Εθνική ομάδα. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτό το ενδεχόμενο θα μπορούν να υπολογίζουν τον Αμερικανό γκαρντ ως Έλληνα σε ένα φαινομενικά δύσκολο καλοκαίρι, καθώς αναμένονται οι εξελίξεις με το μέλλον του Σάσα Βεζένκοφ και το ΝΒΑ και επιπλέον ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Κώστα Σλούκα, με τον οποίο δεν υπάρχουν ακόμα νεότερα.

Σε ό,τι αφορά στον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο Ολυμπιακός έχει οψιόν για την ανανέωση του συμβολαίου του, άρα η υπόθεση είναι στα χέρια του.

Σχετικά με την Εθνική ομάδα, η πολύ πιθανή παραχώρηση ελληνικού διαβατηρίου στον Τόμας Ουόκαπ, προσθέτει ακόμα μία εξαιρετική επιλογή στα χέρια του Δημήτρη Ιτούδη, που ήδη έχει τον Τάιλερ Ντόρσεϊ ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν νεότερα στο θέμα του Ναζ Μήτρου-Λονγκ, παίκτης ο οποίος έχει εκφραστεί θετικά για αυτή την προοπτική εδώ και πολλά χρόνια.

Παρ’ όλα αυτά, ο Τόμας Ουόκαπ στο παρελθόν είχε ερωτηθεί στο υποθετικό σενάριο να αγωνιστεί στην Εθνική και συγκεκριμένα στα τέλη Ιανουαρίου, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Περιστερίου που κατακτήθηκε με buzzer-beater του γκαρντ των «ερυθρολεύκων».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Βαγγέλη Ιωάννου, ο 30χρονος είχε φανεί μάλλον έκπληκτος και είχε πει με χαμόγελο: «Είμαι Αμερικανός!».

Δείτε το σχετικό βίντεο από το 5:15 και μετά: