Ο Καναδάς έστειλε στο... σπίτι της την Ισπανία με ανατροπή και πρόκριση!

Ο Καναδάς έστειλε στο... σπίτι της την Ισπανία με ανατροπή και πρόκριση!

Γιώργος Γαβριλάκης 18:32 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:42 - 03.09.2023

Ξεκίνησε την τελευταία περίοδο από το -12, αλλά ο Καναδάς ανέτρεψε το παιχνίδι και με πρωταγωνιστή τον Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ νίκησε την Ισπανία με 88-85 και την απέκλεισε από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τώρα οι Βορειοαμερικάνοι θα παίξουν σε νοκ-άουτ με την Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς με φόντο την «τετράδα».

Η Ισπανία μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Κυριακής (3/9) ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια, αλλά από εδώ και πέρα αναζητάτε ο διάδοχος. Διότι, ο Καναδάς την απέκλεισε μετά από ένα τρομερό παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 88-85. και πήρε εκείνος το εισιτήριο για την «οκτάδα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκεί όπου οι Βορειοαμερικάνοι θα συναντήσουν στον νοκ-αουτ αγώνα τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς. 

Οι Βορειοαμερικάνοι μπήκαν στην τελευταία περίοδο βλέποντας τους αντιπάλους τους να προηγούνται με 12 πόντους διαφορά και συγκεκριμένα με 73-61. Η θέση τους δεν ήταν ευνοϊκή, αλλά ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, ένας παίκτης που πέρσι είχε 31,4 πόντους μέσο όρο στο ΝΒΑ, είχε διαφορετική άποψη. Αφού πρώτα, ο Ντίλον Μπρουκς βοήθησε τον Καναδά να πλησιάσει στο σκορ, τα υπόλοιπα τα ανέλαβε εκείνος. Έβαλε όλα τα κρίσιμα σουτ και τις ελεύθερες βολές. 

Η μπάλα πήγε με μεγάλη συχνότητα στα χέρια του και από αυτά παρήχθησαν 30 πόντοι. Μαζί με τους 22 του Μπρουκς έγινε η ανατροπή και ήρθε η πρόκριση, την ώρα που η Ισπανία παρά την σπουδαία εμφάνιση του Σάντι Αντάμα των Μέμφις Γκρίζλις (20 πόντοι) και τους 25 πόντους του Ουίλι Ερναντγκόμεθ της Μπαρτσελόνα δεν ήταν ικανοί να δώσουν στην Ισπανία, παρά το χειροκρότημα της παρηγοριάς που πήραν από τους φιλάθλους.  

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 48-38, 73-61, 85-88


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.