Ιορδανία θέλει «να ζορίσει την Ελλάδα» και στηρίζεται σε έναν πρώην NBAer (vid)

Ροντάι Χόλις-Τζέφερσον

Ιορδανία θέλει «να ζορίσει την Ελλάδα» και στηρίζεται σε έναν πρώην NBAer (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:43 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:47 - 24.08.2023

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ιορδανίας, Βεσάμ Ας-Σους εξήγησε πως «η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο προσφέρει χαρά και περηφάνια», άλλα αγωνιστικά είπε πως «επικεντρωνόμαστε στο ματς με την Ελλάδα και έχουμε μαζί μας τον Ροντάι Χόλις-Τζέφερσον που μπορεί να κάνει τη διαφορά».

«Είμαστε όλοι χαρούμενοι και περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ για να λάβουμε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και εγώ και η ομάδα συνολικά, αλλά και η χώρα ολόκληρη», είπε ο κόουτς Βεσάμ Ας-Σους, λίγο πριν ξεκινήσει η δράση. Είναι ο πρώτος Ιορδανός προπονητής που εμφανίζεται σε αυτό το επίπεδο «και ανυπομονώ όπως όλοι μας για να ξεκινήσει το τουρνουά». Κι όταν θα ξεκινήσει, τότε απέναντι στη χώρα της Μέσης Ανατολής θα βρεθεί η Ελλάδα και οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων -το Σάββατο (26/8), στη Μανίλα των Φιλιππίνων. 

 Ταυτόχρονα προσπαθεί να συγκεντρώσει τους παίκτες του «για το ματς με την Ελλάδα» και παραδέχτηκε πως «θέλουμε σε αυτό το παιχνίδι να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε και να... χτίσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολη αναμέτρηση, ξέρουμε το επίπεδό των αντιπάλων μας και θέλουμε να τους ζορίσουμε». Ακολούθως, «θα σκεφτούμε την Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ». 

Ο Πέρο Κάμερον μίλησε για την Νέα Ζηλανδία και για το πάθος των Φιλιππινέζων για μπάσκετ (vid)
FIBA WORLD CUP

09:56 - 24.08.2023

Ο Πέρο Κάμερον μίλησε για την Νέα Ζηλανδία και για το πάθος των Φιλιππινέζων για μπάσκετ (vid)

Η Μανίλα «είναι η Μέκκα του μπάσκετ» σύμφωνα με τον κόουτς της Νέας Ζηλανδίας, Πέρο Κάμερον, ο οποίος προσπαθεί να θυμηθεί πως αισθανόταν όταν ήταν διεθνής παίκτης, αλλά το μόνο που κατάλαβε ήταν ότι «πλέον δεν μπορώ να κάνω ούτε προθέρμανση ως παίκτης».

Σε αυτή την προσπάθειά τους οι Ιορδανοί έχουν με το πλευρό τους έναν πρώην παίκτη του ΝΒΑ και «χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που μαζί μας είναι ο Ρόντεϊ Χόλις-Τζέφερσον. Είναι καταπληκτικός παίκτης και καταπληκτικός άνθρωπος. Περιμένουμε να μας δώσει αυτά που μας δίνει εδώ και ένα μήνα καθημερινά στην προετοιμασία». 

O 28χρονος φόργουορντ από το 2015 μέχρι το 2021 αγωνίστηκε το κορυφαίο πρωτάθλημα με τους Νετς, τους Ράπτορς και τους Μπλέιζερς και στην καλύτερη χρονιά του (2017-18) είχε 13,9 πόντους και 6,8 ριμπάουντ με τους Μπρούκλιν Νετς. Επίσης, «έχει εμπειρία και γνώση του ανταγωνισμού. Επίσης, τον αγαπούν και οι Φιλιππινέζοι φίλαθλοι καθώς έχει αγωνιστεί και στο πρωτάθλημα της χώρας τους, οπότε ελπίζω να είναι και αυτοί με το πλευρό μας», κατέληξε ο Βεσάν Ας-Σους.