Τα highlights της κυρίαρχης Σερβίας κόντρα στη Λιθουανία (vid)
i

© fiba

Τα highlights της κυρίαρχης Σερβίας κόντρα στη Λιθουανία (vid)

Sportal newsroom 14:24 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:37 - 05.09.2023

Η πρόκριση της Σερβίας στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήρθε τη στιγμή που ολοκληρώθηκε ο αγώνας της κόντρα στη Λιθουανία και το αποτέλεσμα αυτού ήταν το επικό 87-68. Οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς στο δεύτερο ημίχρονο ήταν... άπιαστοι, προηγήθηκαν ακόμα και με 25 πόντους και είναι πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους «τέσσερις» του θεσμού.

Ο πρώτος χρονικά προημιτελικός της Τρίτης (5/9), ήταν αυτός της Σερβίας κόντρα στη Λιθουανία. Το ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν είχε σχέση με την πορεία αυτής, διότι η Λιθουανία στην πρώτη περίοδο ήταν καλύτερη. Μόνο σε αυτήν όμως, είχαν τον έλεγχο. Σύντομα αυτός... εξαφανίστηκε και οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς έστησαν ένα πάρτι στην Mall of Asia Arena της Μανίλας. 

Ολοκλήρωσαν το έργο τους με το εντυπωσιακό και επιβλητικό 87-68, έχοντας για πρωταγωνιστή και πρώτο σκόρερ τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Αυτός έδειξε τον δρόμο, ο Φιλίπ Πετρούσεφ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στο τουρνουά και κατακτήθηκε η πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Σερβία δεν παίζει για το μετάλλιο πλέον, αλλά για κάτι πιο σημαντικό: Τον Μπόρισα Σίμανιτς!
FIBA WORLD CUP

14:29 - 05.09.2023

Η Σερβία δεν παίζει για το μετάλλιο πλέον, αλλά για κάτι πιο σημαντικό: Τον Μπόρισα Σίμανιτς!

Στον πρώτο προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν καταιγιστική και έφτασε στη νίκη με εμφατικό τρόπο. Η Σερβία «σάρωσε» την Λιθουανόα, με τους παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς να έχουν ένα ιδιαίτερο κίνητρο, που ακούει στο όνομα Μπόρισα Σίμανιτς.

Εκεί οι Σέρβοι θα αντιμετωπίσουν το νικητή της αναμέτρησης της Γερμανίας του Ντένις Σρούντερ με την Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς. Προς το παρόν όμως, χαίρονται, χαμογελούν και πανηγυρίζουν για την είσοδό του στην τετράδα, αλλά θα επανέλθουν σύντομα στην πραγματικότητα γιατί πλέον θέλουν ένα μετάλλιο! 


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.