Αγχωτική νίκη της Μπαρτσελόνα στην έδρα της Παλένσια - Ντεμπούτο Αγραβάνη στη Μπρεογκάν

Νίκολα Λαμπροβίτολα

i

Barca FC Basket / Twitter

Αγχωτική νίκη της Μπαρτσελόνα στην έδρα της Παλένσια - Ντεμπούτο Αγραβάνη στη Μπρεογκάν

Νίκος Καλαμπάκας 00:00 - 30.09.2023

Η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε το πεντάλεπτο της παράτασης προκειμένου να κάψει εκτός έδρας την αντίσταση της Παλένσια. Ο Αγραβάνης έκανε το ντεμπούτο του στη νίκη της Μπρεογκάν μέσα στην Ανδόρα.

Πιο δύσκολα απ' ότι περίμενε πέρασε η Μπαρτσελόνα από την έδρα της Παλένσια, αφού οι «μπλαουγκράνα» χρειάστηκαν την παράταση προκειμένου να πάρουν τη νίκη (84-83).

Η ομάδα του Γκριμάου δεν εμφανίστηκε «ζεστή» στην έδρα των αντιπάλων της, όμως ο Ερνάνγκομεθ πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με τους 21 πόντους που σημείωσε της έδωσε τελικά τη νίκη.

Από κοντά σε απόδοση και ο Λαπροβίτολα ο οποίος σημείωσε 20 πόντους και μοίρασε 8 ασίστ.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημά του με την Παλένσια να δείχνει ανταγωνιστική. Στο 10' το σκορ ήταν 18-19, όμως η Μπάρτσα έκανε καλό δεύτερο δεκάλεπτο και με επί μέρους σκορ 15-8 πήρε προβάδισμα 9 πόντων στο ημίχρονο (34-25).

Οι γηπεδούχοι ωστόσο έδειξαν αντανακλαστικά και έβγαλαν αντίδραση. Με διαρκή αντεπίθεση κατέβασαν στο 30' τη διαφορά στο καλάθι (48-50), ενώ η τέταρτη περίοδος εξελίχθηκε σε θρίλερ με τις δύο ομάδες να τελειώνουν την αναμέτρηση ισόπαλες (72-72) και να οδηγούνται σε παράταση. Εκεί ο Λαπροβίτολα μίλησε τελευταίος αφού με δύο βολές έγραψε το τελικό 84-83 υπέρ της Μπαρτσελόνα.

Αταμάν: «Κάναμε rebuilding για να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο του Παναθηναϊκού»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

20:55 - 28.09.2023

Αταμάν: «Κάναμε rebuilding για να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο του Παναθηναϊκού»

Ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε στις μεγάλες βλέψεις που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν και τόνισε πως στόχος είναι να κάνουν τον κόσμο του «τριφυλλιού» χαρούμενο τη φετινή σεζόν.

Δεκάλεπτα: 18-19, 25-34, 48-50, 72-72 (κ.α.), 83-84

Ντεμπούτο Αγραβάνη στη νίκη της Μπρεογκάν

Το ντεμπούτο του έκανε ο Δημήτρης Αγραβάνης στη νίκη της Μπρεογκάν στην έδρα της Ανδόρας (69-63). Ο Έλληνας φόργουορντ σημείωσε 7 πόντους και βοήθησε την ομάδα του να δραπετεύσει με το «διπλό». Νίκη και για τη Ρεάλ Μαδρίτης που επιβλήθηκε εκτός έδρας της Μανρέσα με σκορ 94-88.