Με Μωραΐτη αντί του Γκάι ο Παναθηναϊκός, χωρίς ΜακΡέι η ΑΕΚ

Λευτέρης Μαντζούκας, Κάιλ Γκάι, Δημήτρης Μωραΐτης

Με Μωραΐτη αντί του Γκάι ο Παναθηναϊκός, χωρίς ΜακΡέι η ΑΕΚ

Ηλίας Λαλιώτης 16:41 - 20.11.2023 / Ανανεώθηκε: 16:53 - 20.11.2023

Από μία απουσία μετρούν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ στο μεταξύ τους παιχνίδι για την 7η αγωνιστική της Basket League.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ Betsson στο -άδειο λόγω τιμωρίας- ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική της Basket League.

Ο Εργκίν Αταμάν επιθυμεί να δει την ομάδα του να δίνει συνέχεια στο νικηφόρο σερί που τρέχει σε Ελλάδα και Ευρώπη (πέντε σερί επιτυχίες με Απόλλωνα, Άλμπα, Άρη, Ζαλγκίρις και Βίρτους), ώστε να παραμείνει πρώτη κι αήττητη στο πρωτάθλημα και να πάει με ακόμα καλύτερη ψυχολογία στο ματς της Πέμπτης (23/11, 21:15) με τη Βαλένθια για τη EuroLeague.

Νέα προβλήματα ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετωπίζει, με τους Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Ιωάννη Παπαπέτρου να είναι τραυματίες, ενώ όπως συνέβη στο ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, εκτός εξάδας ξένων έχει μείνει ο Κάιλ Γκάι

Με τον Δημήτρη Μωραΐτη να παίρνει τη θέση του στη 12άδα σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια. Έτσι, η εξάδα των ξένων που θα έχει στη διάθεσή του ο Αταμάν θα είναι οι Ναν, Γκραντ, Βιλντόζα, Γκριγκόνις, Μπαλτσερόφσκι και Λεσόρ.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ Betsson θα παραταχθεί χωρίς τον Τζόρνταν ΜακΡέι. Ο Αμερικανός έμινε εκτός εξάδας ξένων λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο. Αυτό σημαίνει πως ο Ζοάν Πλάθα θα υπολογίζει στους Τίλμαν, Χολ, Ραντλ, Κουζμίνσκας, ΜάκΛεμορ και Καμπενγκέλε, με τον Καναδό σέντερ να ετοιμάζεται για την επάνοδό του στη δράση με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Αναλυτικά οι 12άδες των δύο ομάδων: 

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Μήτογλου, Μαντζούκας.

ΑΕΚ Betsson (Πλάθα): Τίλμαν, Χολ, Ραντλ, Καράμπελας, Φλιώνης, Πιλάβιος, Νετζήπογλου, Χατζηδάκης, Κουζμίνσκας, ΜακΛέμορ, Κουζέλογλου, Καμπενγκέλε.