Επιβεβαίωση Sportal: Ανακοίνωσε τη Σταμολάμπρου ο Παναθηναϊκός

Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου

i

© Fiba

Επιβεβαίωση Sportal: Ανακοίνωσε τη Σταμολάμπρου ο Παναθηναϊκός

Sportal newsroom 21:45 - 07.08.2023 / Ανανεώθηκε: 22:06 - 07.08.2023

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση της Άννας - Νίκης Σταμολάμπρου, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του Sportal.

Ο Παναθηναϊκός «πυροδότησε βόμβα» καθώς ανακοίνωσε την Άννα - Νίκη Σταμολάμπρου

Όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα το Sportal οι «πράσινοι» είχαν κάνει προσπάθεια να πάρουν την Ελληνίδα γκαρντ, η οποία είχε μείνει ελεύθερη από τον Ολυμπιακό στο τέλος της σεζόν. 

Η διεθνής γκαρντ είχε βρεθεί αρκετά κοντά στην Τουρκία, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έκανε νέο ντεμαράζ κα έκανε αρκετά καλή πρόταση στην Ελληνίδα, η οποία ήταν πολύ δύσκολο να αρνηθεί. 

Η Σταμολάμπρου τα τελευταία πέντε χρόνια φορούσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, με τον οποίο κατέκτησε τίτλους και έκανε σημαντικές πορείες στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά φέτος δεν υπολογιζόταν ως βασική από το προπονητικό τιμ των «ερυθρολεύκων» και η ίδια αποφάσισε να αποχωρήσει από τον σύλλογο. 

Στην αρχή η «πράσινη» ΚΑΕ είχε κάνει κρούση στην Ελληνίδα γκαρντ, ωστόσο οι προσπάθειες δεν είχαν καρποφορήσει. Ωστόσο έπειτα από τον τραυματισμό της Καρακασίδου, ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν μια Ελληνίδα τοπ επιπέδου γκαρντ και η προπονήτρια της ομάδας, Ελένη Καπογιάννη τη βρήκε στο πρόσωπο στη Σταμολάμπρου. 

Αυτή είναι η δεύτερη απευθείας μετακίνηση από τον έναν «αιώνιο» στον άλλον το φετινό καλοκαίρι, με τον Ολυμπιακό να έχει κάνει δική του προηγουμένως την Ελεάννα Χριστινάκη

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ: 

Ο Σύλλογος προχώρησε σε ακόμη μια πολύ σπουδαία μεταγραφική κίνηση με την προσθήκη της 27χρονης Άννας-Νίκης Σταμολάμπρου, που αναμφίβολα προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ.

Η Θεσσαλονικιά διεθνής με την Εθνική ομάδα ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στον Θερμαϊκό Θέρμης και ακολούθησε η μεταγραφή της στον ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια, σε ηλικία 18 ετών μετακινήθηκε στις Η.Π.Α. και στο Πανεπιστήμιο Ρόμπερτ Μόρις, όπου αγωνίστηκε στο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης (NCAA).

Το 2017 μετά την αποφοίτησή της από το Κολέγιο, συμφώνησε με την ελβετική Χέλιος αλλά ολοκλήρωσε τη σεζόν 2017-18 στην Ισπανία στην Κάμπους Προμέτε.

Το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού στον οποίο αγωνίστηκε μέχρι και τη σεζόν 2022-23.

Ο Μπετσίροβιτς προανήγγειλε μια ακόμα ηχηρή μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό - Τι είπε για Αταμάν και Γιαννακόπουλο
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

15:30 - 07.08.2023

Ο Μπετσίροβιτς προανήγγειλε μια ακόμα ηχηρή μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό - Τι είπε για Αταμάν και Γιαννακόπουλο

Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού σε συνέντευξή του επισήμανε ότι οι μεταγραφές δεν έχουν τελειώσει και ότι δεν αποκλείεται κι ένα ακόμα μεγάλο όνομα να φορέσει την πράσινη φανέλα.

Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου αποτελεί βασικό μέλος της Εθνικής ομάδας με πολλές συμμετοχές.

Σε δήλωσή της στο pao1908.com ανέφερε: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ήμουν έτοιμη να υπογράψω σε ομάδα του εξωτερικού αλλά ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι με θέλει πολύ και ικανοποίησε όλες μου τις απαιτήσεις. Σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε η κόουτς Καπογιάννη και η Λολίτα Λύμουρα που μου ανέλυσαν το όραμα και τους στόχους της ομάδας και κατάλαβα ότι θα έχω ένα σημαντικό ρόλο στο πλάνο που έχουν σχεδιάσει. Είμαι εδώ για να δώσω το 100% μου και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».