Αταμάν: «Δεν ξέρω αν άλλη ομάδα μπορεί να παίξει όπως εμείς, αυτό το μπάσκετ μου αρέσει»
i

© Intime

Αταμάν: «Δεν ξέρω αν άλλη ομάδα μπορεί να παίξει όπως εμείς, αυτό το μπάσκετ μου αρέσει»

Sportal newsroom 00:56 - 24.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:56 - 24.11.2023

Ο Εργκίν Αταμάν στάθηκε στην άμυνα που έπαιξε η ομάδα του στο ματς με τη Βαλένθια και αποθέωσε τον Ντίνο Μήτογλου.

Ευχαριστημένος από την εμφάνιση του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στη Βαλένθια ήταν ο Εργκίν Αταμάν. Το τριφύλλι επιβλήθηκε με 90-73 της ισπανικής ομάδας και έφτασε τις έξι νίκες στη Euroleague.

«Τα παιδιά απολαμβάνουν να παίζουν μπάσκετ. Καταλαβαίνουν τα συστήματα. Κάνουμε καλά πράγματα γιατί ξέρουν τι να κάνουν. Οι φίλοι της ομάδας μας δίνουν ώθηση. Παίζουμε καλή άμυνα. Δεν ξέρω αν στην Ευρωλίγκα μπορεί να παίξει άλλη ομάδα σαν και έμας. Όλα είναι φανταστικά και περιμένουμε να συνεχίσουμε έτσι. Το κλειδί για την καλή εικόνα της ομάδας το τελευταίο διάστημα είναι ο Μήτογλου. Κάνει τρομερά παιχνίδια. Είναι εξαιρετικός. Επίσης οι παίκτες καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον και αποδίδουν. Έχουν αυτοπεποίθηση και απολαμβάνουν το μπάσκετ», είπε ο Εργκίν Αταμάν στο Flash interview, ενώ αργότερα στη συνέντευξη Τύπου πρόσθεσε ότι η ομάδα του έπαιξε κόντρα στη Βαλένθια το μπάσκετ που αρέσει στον ίδιο:

«Ήταν ίσως το καλύτερο παιχνίδι μας. Στο πρώτο δεκάλεπτο ελέγξαμε το παιχνίδι, παίξαμε εξαιρετική άμυνα. Είχαμε προετοιμαστεί για να βάλουμε πίεση στον Τζόουνς και να μην κάνει το παιχνίδι του. Να μην έχουν εύκολα plays. Ήταν καλοί στο low post με τον Ινγκλις και τον Ντέιβις, αλλά εμείς βάλαμε πίεση στον Τζόουνς. Ξέραμε ότι παίζαμε με την καλύτερη άμυνα της Euroleague αλλά προσπαθήσαμε να επιτεθούμε στο transition και στον αιφνιδιασμό. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο είχαμε τον έλεγχο του αγώνα ωστόσο αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα με τη ζώνη. Όμως κάναμε κάποιες προσαρμογές, γυρίσαμε καλά τη μπάλα και βρήκαμε σκορ. Η ομάδα έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ και το ευχαριστήθηκαν όσοι ήταν στο ΟΑΚΑ ή το παρακολούθησαν από την τηλεόραση. Ο κόσμος θα αρχίσει να απολαμβάνει το μπάσκετ του Παναθηναϊκού». 

Συνεχίζοντας, ο Τούρκος προπονητής είπε ότι η ομάδα έπαιξε το μπάσκετ που του αρέσει: «Η ομάδα έπαιξε με τον τρόπο που μου αρέσει. Ειδικά στα δύο τελευταία παιχνίδια απέναντι σε Βίρτους και Βαλένθια. Παίξαμε επιθετικό μπάσκετ, γυρίσαμε και μοιράσαμε καλά τη μπάλα και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Ο κόσμος απολαμβάνει να βλέπει τέτοιο μπάσκετ. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι και στα εκτός έδρας παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας».

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Βαλένθια και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!