Αμφίβολοι ενόψει Παναθηναϊκού οι Γιόβιτς και Χάρπερ στη Βαλένθια, πονάει αλλά παίζει ο Τζόουνς

Τζάρεντ Χάρπερ

Αμφίβολοι ενόψει Παναθηναϊκού οι Γιόβιτς και Χάρπερ στη Βαλένθια, πονάει αλλά παίζει ο Τζόουνς

Χρήστος Τσάλτας 15:14 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:25 - 22.11.2023

Η Βαλένθια μετράει αντίστροφα για το ταξίδι της στην Αθήνα, ενόψει του αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο κλειστό του ΟΑΚΑ (23/11, 21:15), με τον Άλεξ Μουμπρού να πονοκεφαλιάζει για την κατάσταση των Στέφαν Γιόβιτς και Τζάρεντ Χάρπερ, που είναι αμφίβολοι, την ώρα που ο Κρις Τζόουνς αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά, παρά τους πόνους που νιώθει.

Η 10η αγωνιστική της Euroleague βρίσκει τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει την Βαλένθια στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Το «τριφύλλι» θέλει να συνεχίσει την θετική πορεία του στη διοργάνωση, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει τον τρόπο να κάνει πολλές ζημιές εντός και εκτός έδρας.

Η ομάδα του Άλεξ Μουμπρού ετοιμάζεται για το ταξίδι της στην Αθήνα, όμως ο Ισπανός κόουτς έχει να διαχειριστεί μια σειρά προβλημάτων ενόψει της αναμέτρησης στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Αρχικά, ο Μάρτιν Χέρμανσον έχει τεθεί ήδη νοκ άουτ για το παιχνίδι με τους «πράσινους» και δεν θα ταξιδέψει στην Αθήνα. Την ίδια ώρα που προβλήματα υπάρχουν με τους Τζάρεντ Χάρπερ και Στέφαν Γιόβιτς. Αμφότεροι πήραν μέρος στο πρόγραμμα της Τετάρτης, στην Fonteta, ωστόσο δεν προπονήθηκαν σε πλήρη ένταση, κάτι που καθιστά αμφίβολη την συμμετοχή τους. Μάλιστα ο Χάρπερ είναι αυτός που συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί, ωστόσο η απόφαση αυτή βρίσκεται στο χέρι του Μουμπρού.

Παράλληλα, ο Κρις Τζόουνς αγωνίστηκε με πρόβλημα τραυματισμού κόντρα στην Μπασκόνια, σε παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του ηττήθηκε με 83-74, και αναμένεται να αγωνιστεί εκ νέου, παρά το γεγονός πως οι πόνοι δεν έχουν υποχωρήσει. Το κενό που δημιουργείται στην περιφέρεια άλλωστε είναι μεγάλο, καθώς σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί ούτε ο Χάρπερ, αλλά ούτε και ο Γιόβιτς, τότε η Βαλένθια θα παραταχθεί με μοναδικό «καθαρό» πλέι μέικερ τον Γκιγιέμ Φεράντο.

Ο τελευταίος λόγος για τους τραυματίες ανήκει στον Μουμπρού, που θα αποφασίσει λίγο πριν από την αναχώρηση της ομάδας για το ποιοι παίκτες θα ταξιδέψουν. Με δεδομένο το γεγονός πως μετά το παιχνίδι με το «τριφύλλι» ακολουθεί εκτός έδρας αγώνας κόντρα στην Παλέντσια, για την Liga Endesa, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρίσκονται στην αποστολή τόσο ο Χάρπερ όσο και ο Γιόβιτς και να προφυλαχθούν από τον Ισπανό προπονητή. Κάτι που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες.