Χωρίς Μαντζούκα ο Παναθηναϊκός - Με 9 παίκτες η Μπασκόνια

Χωρίς Μαντζούκα ο Παναθηναϊκός - Με 9 παίκτες η Μπασκόνια

Ηλίας Λαλιώτης 20:28 - 27.10.2023 / Ανανεώθηκε: 20:38 - 27.10.2023

Ο Λευτέρης Μαντζούκας είναι και επίσημα εκτός αγώνα με την Μπασκόνια, λόγω της ίωσης που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες μέρες - Στη 12άδα ο Σαμοντούροβ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (21:15) στο κλειστό του ΟΑΚΑ την Μπασκόνια, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της EuroLeague, θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες μετα τα δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα την προηγούμενη «διαβολοβοδομάδα».

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν αρχικά από την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, ενώ εν συνεχεία δεν τα κατάφεραν ούτε στο γήπεδο τους απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Λύγισαν στην παράταση και έπεσαν στο 1-3 μετά από 4 αγωνιστικές. Με τρία από αυτά τα παιχνίδια να έχουν γίνει στο ΟΑΚΑ.

Πλέον, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν θέλει αλλάξει σελίδα και να αρχίσει να εκμεταλλεύεται την έδρα της για να βρεις τις νίκες που θα της δώσουν ψυχολογία, αλλά και θα την ανεβάσουν σταδιακά στη βαθμολογία. Η αναμέτρηση με την Μπασκόνια δίνει μια τέτοια ευκαιρία, ωστόσο τα προβλήματα δεν λείπουν για ένα ακόμα παιχνίδι.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα επανέλθει το 2024 μετά την επέμβαση στο γόνατο, ενώ η νέα απουσία είναι αυτή του Λευτέρη Μαντζούκα. Ο νεαρός φόργουορντ έχασε τις προηγούμενες προπονήσεις λόγω ίωσης και έτσι έμεινε εκτός 12άδας από το αποψινό ματς με τους Βάσκους. Με τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ να παίρνει τη θέση του.

Αναλυτικά η 12άδα που θα έχει ο Παναθηναϊκός στο ματς με την Μπασκόνια: Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Γκάι, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Γκραντ, Σαμοντούροβ, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου.

Από πλευράς Βάσκων, υπάρχουν επίσης απουσίες, καθώς «κατεβαίνουν» στο ΟΑΚΑ με μόλις 9 παίκτες, εκ των οποίων είναι αμφίβολος να αγωνιστεί και ο Τσίμα Μονέκε (δεν έκανε εντατικά προθέρμανση), με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο να είναι η τελευταία μεγάλη απουσία.