Φουλάρει και κλείνει Σενγκέλια ο Παναθηναϊκός

Τόκο Σενγκέλια

Φουλάρει και κλείνει Σενγκέλια ο Παναθηναϊκός

Γιώργος Γαβριλάκης 09:24 - 19.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:48 - 19.07.2023

O Παναθηναϊκός έχει εστιάσει και προωθεί την περίπτωση του Τόρνικε Σενγκέλι. Ο Γεωργιανός πάουερ φόργουορντ αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τη Βίρτους Μπολόνια και οι «πράσινοι» ετοιμάζονται να τον κάνουν δικό τους.

Μετά την κίνησή του προς την Μπαρτσελόνα για να σπάσει το συμβόλαιο του Γιαν Βέσελι, κάτι που δεν... ευδοκίμησε, ο Παναθηναϊκός αποφασίζει να κινηθεί εναλλακτικά και ετοιμάζεται να προσθέσει στο δυναμικό του τον Τόρνικε Σενγκέλια

Πρόκειται για έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του σέντερ που αναζητούν οι «πράσινοι», αλλά έτσι κι αλλιώς όπως η ομάδα έχει εξηγήσει δεν ψάχνει απλώς έναν ψηλό. Θέλει ένα «πεντάρι» και έναν φόργουορντ (πέραν του έξτρα περιφερειακού που επίσης αναζητάτε). Κάτι ενδιάμεσο είναι ο 31χρονος Γεωργιανός, ο οποίος το πιθανότερο είναι να μείνει άμεσα ελεύθερος από τη Βίρτους Μπολόνια και με την περίπτωσή του έχουν ασχοληθεί αρκετές ομάδες. 

Ο Σενγκέλια είναι ένας πολύ δυναμικός πάουερ φόργουορντ με μπόι στα 206 εκατοστά, ένας παίκτη που έχει την ποιότητα, το ταλέντο, αλλά και την εμπειρία για να ανταποκριθεί στο επίπεδο που θέτει ο κόουτς Αταμάν και συνολικά η ομάδα. Αλλωστε, πρόκειται για έναν πρωταγωνιστή στα ευρωπαϊκά γήπεδα με τη Μπασκόνια, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021-2022 πήγε Βίρτους. Στο τέλος της πρώτη σεζόν κατέκτησε το Eurocup με την ομάδα της Μπολόνια και πέρσι επέστρεψε στην Euroleague. H σεζόν του δεν πήγε πολύ καλά, κυρίως λόγω των συνεχόμενων μικροτραυματισμών. Απέτυχε να βρει ρυθμό, παρόλα αυτά στην Euroleague είχε 9,3 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3,2 ασίστ. 

Πριν ταξιδέψει στην Ιταλία (2022) για τη Βίρτους Μπολόνια, ο Σενγκέλια αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ είχε κάνει μεγάλη αίσθηση με το παιχνίδι του από τον καιρό που έπαιζε στην Ισπανία. Με τη Μπασκόνια (2014-2020), καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους φόργουορντ της Ευρώπης και τη σεζόν πριν ταξιδέψει στη Μόσχα (2020-2021) έκανε την καλύτερη της καριέρας του, έχοντας στην Euroleague 15,9 πόντους, 5,6 ριμπάουντ και 2,9 ασίστ. 

Παπαγιάννης: «Μίλησα με Ντόρσεϊ, Καλάθη και Ιτούδη για να έρθω στη Φενέρμπαχτσε»
EUROLEAGUE

22:02 - 18.07.2023

Παπαγιάννης: «Μίλησα με Ντόρσεϊ, Καλάθη και Ιτούδη για να έρθω στη Φενέρμπαχτσε»

Ο Γιώργος Παπαγιάννης παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης της Φενέρμπαχτσε, τονίζοντας πως ήθελε μια αλλαγή στην καριέρα του, ενώ τόνισε πως μίλησε με τους Τάιλερ Ντόρσεϊ, Νικ Καλάθη, αλλά και τον Δημήτρη Ιτούδη και πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Πόλη.

Ο Παναθηναϊκός στο πρόσωπό του βλέπει, όχι έναν παραδοσιακό σέντερ (προφανώς), αλλά έναν σκληροτράχηλο φόργουορντ και ταυτόχρονα έναν δημιουργό. Ο Σενγκέλια με τα χρόνια εξελίχθηκε σε καταπληκτικό πασέρ και παρέμεινε έξυπνος και παραγωγικός σε κάθε αγωνιστικό τομέα.