Παναθηναϊκός: Οι απουσίες «πονοκεφαλιάζουν» τον Χρήστο Σερέλη

Γιώργος Παπαγιάννης

i

© Intime

Παναθηναϊκός: Οι απουσίες «πονοκεφαλιάζουν» τον Χρήστο Σερέλη

Ηλίας Λαλιώτης 17:09 - 05.05.2023

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την προετοιμασία του για την ημιτελική σειρά με το Περιστέρι, αλλά με τους Πάρις Λι, Γιώργο Παπαγιάννη και Δημήτρη Αγραβάνη να παραμένουν εκτός.

Δέκα μέρες χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις έχει συμπληρώσει ο Παναθηναϊκός. Μετά τη νίκη-πρόκριση επί του Κολοσσού στη Ρόδο, οι «πράσινοι» περιμένουν την έναρξη της ημιτελικής φάσης των playoffs της Basket League. Η οποία θα ξεκινήσει αφού πρώτα ολοκληρώσει ο Ολυμπιακός τα παιχνίδια του με τη Φενέρμπαχτσε για τη Euroleague.

Το Τριφύλλι θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι στην προσπάθεια να βρεθεί στους τελικούς, με τη σειρά να κρίνεται στις 3 νίκες. Από τη μία ο Χρήστος Σερέλης έχει να αντιμετωπίσει την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού που προκύπτει από αυτή την αναμονή. Ωστόσο, από τη στιγμή που και με το Περιστέρι συμβαίνει το ίδιο, είχε στο μυαλό του αυτή τη διακοπή ως μια καλή ευκαιρία να δουλέψει στις προπονήσεις.

Μετά και την αποχώρηση του Ντουέιν Μπέικον τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ο Παναθηναϊκός έχει λιγότερες λύσεις και δεδομένα θα προσεγγίσει και με διαφορετικό τρόπο τα παιχνίδια. Άλλο το στιλ με τον Αμερικανό χαρισματικό σκόρερ στο παρκέ και άλλο χωρίς αυτόν. Ήταν λοιπόν μια καλή ευκαιρία να δουλέψει για πρώτη φορά με συνεχείς προπονήσεις. Να κάνει δηλαδή ενός είδους προετοιμασία για την τελική ευθεία της σεζόν.

Δυστυχώς για τον Έλληνα κόουτς τα προβλήματα τραυματισμών δεν τον αφήνουν να δουλέψει όπως θα ήθελε. Ο τραυματισμός του Πάρις Λι στο πρώτο παιχνίδι με τον Κολοσσό στο ΟΑΚΑ συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί, με αποτέλεσμα να μην προπονηθεί ούτε την Παρασκευή (5/5). Το ίδιο συνέβη με μια ακόμα πολύτιμη μονάδα, τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση. Εκτός είναι και ο Δημήτρης Αγραβάνης με ενοχλήσεις στη μέση.

Ανησυχία για την παρουσία τους στα παιχνίδια με το Περιστέρι δεν υπάρχει, προς το παρόν, μιας και έχουν μπροστά τους τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμα. Ωστόσο, γίνεται αντιληπτό πως χάνονται μέρες και ευκαιρίες να δουλέψει συνολικά με την ομάδα και να προσθέσει στο παιχνίδι της πράγματα που δεν μπορούσε να κάνει μέχρι τώρα, λόγω των συνεχόμενων αγώνων.