Νίκησε τη Μονακό και ετοιμάζεται για ντέρμπι «αιωνίων» στο Adidas Next Generation ο Παναθηναϊκός

Νίκησε τη Μονακό και ετοιμάζεται για ντέρμπι «αιωνίων» στο Adidas Next Generation ο Παναθηναϊκός

Sportal newsroom 21:37 - 06.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:12 - 21.05.2024

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μονακό με 92-88 για την τρίτη αγωνιστική του Adidas Next Generation στο Παρίσι, τερμάτισε τρίτος στον όμιλο και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, σε ντέρμπι «αιωνίων» με φόντο την 5η θέση.

Μετά τις ήττες στην πρώτη μέρα του Adidas Next Generation στο Παρίσι, ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον δεύτερο όμιλο με τον καλύτερο τρόπο και με πολλά χαμόγελα. Αυτό γιατί οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν την Μονακό και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη στο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με τη διαφορά να φτάνει και στους 13 πόντους στο φινάλε (42-55), όμως με ανατροπή διαρκείας και με την άμυνα να είναι σημείο αναφοράς, οι παίκτες του Νίκου Ρήγγα κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να φτάσουν στη νίκη, που ήταν η πρώτη στο Adidas Next Generation.

Ο Ανδρέας Κουστένης με 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των πράσινων, με τον Βαγγέλη Αδαμόπουλο να ακολουθεί με 19 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ 18 πόντους, 11 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και 4 ασίστ μέτρησε ο Χριστόφορος Γκολάντας που έκανε τα πάντα στο παρκέ για την ομάδα του.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, την οποία πανηγύρισαν με την ψυχή τους. Με το αποτέλεσμα αυτό τερμάτισαν στην τρίτη θέση του ομίλου και ετοιμάζονται για ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό με φόντο την 5η θέση.

Τα δεκάλεπτα: 24-28, 42-55, 70-68, 92-88.