Ο Γιώργος Παντελάκης ξανά στον Ολυμπιακό

Γιώργος Παντελάκης

i

© Intime

Ο Γιώργος Παντελάκης ξανά στον Ολυμπιακό

Aχιλλέας Μαυροδόντης 17:43 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:44 - 23.08.2023

Ο Γιώργος Παντελάκης θα βρεθεί και πάλι σε πάγκο τμήματος του Ολυμπιακού, με τον έμπειρο κόουτς να αναλαμβάνει τα παιδοεφηβικά των Πειραιωτών.

Οι αλλαγές στις ακαδημίες του Ολυμπιακού συνεχίζονται, με τους Πειραιώτες να προχωρούν σε ακόμα μια σπουδαία κίνηση ενόψει της νέας σεζόν, προσλαμβάνοντας τον Γιώργο Παντελάκη.

Ο έμπειρος κόουτς γνωρίζει καλά το ΣΕΦ, καθώς για σειρά ετών είχε αναλάβει το τμήμα μπάσκετ Γυναικών του συλλόγου και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τον Ολυμπιακό να στρέφεται στο πρόσωπό του για να αναλάβει τα τμήματα Παίδων και Εφήβων του συλλόγου.

Γιώργος Παντελάκης © Intime

Ο Γιώργος Παντελάκης συνολικά πέρασε μια εξαετία στις Γυναίκες του Ολυμπιακού, καθώς την τριετία 2015-18 ήταν βοηθός προπονητή, δίπλα στην Ελένη Καπογιάννη αρχικά και τον Κώστα Μίσσα στη συνέχεια, ενώ το διάστημα 2018-2021 αποτέλεσε τον χεντ κόουτς του τμήματος.

Σε αυτή την περίοδο πανηγύρισε την κατάκτηση πέντε πρωταθλημάτων, αλλά και τεσσάρων κυπέλλων Ελλάδας, συνολικά, ενώ ήταν και ο προπονητής που ηγήθηκε του Ολυμπιακού στην πρώτη παρουσία του στην ιστορία του τμήματος στην Euroleague Γυναικών.

Πλέον ο 41χρονος προπονητής αναλαμβάνει τη θέση του κόουτς των Εφήβων και των Παίδων, αντίστοιχα, αποστολή δύσκολη, καθώς ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Τσαλδάρη και του Νίκου Μπάρλου έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες, ενώ αρκετά παιδιά που πέρασαν από τα εν λόγω τμήματα έφτασαν σε επίπεδο να πρωταγωνιστούν στην Basket League, αλλά και να χτυπήσουν την πόρτα του αντρικού.