Παρτιζάν - Ερυθρός Αστέρας, πράξη πρώτη
i

© Intime

Παρτιζάν - Ερυθρός Αστέρας, πράξη πρώτη

Sportal newsroom 17:06 - 08.12.2022 / Ανανεώθηκε: 18:20 - 08.12.2022

Το μεγάλο ντέρμπι της Σερβίας πάει... Euroleague για πρώτη φορά, με «ελληνική συνταγή» και στο Βελιγράδι ηχούν ήδη τα... τύμπανα του «πολέμου»!

Απόψε το βράδυ (8/12, 21.30) η Παρτιζάν υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα στο πρώτο μεγάλο μεταξύ τους ντέρμπι για την Euroleague. Οι δύο αντίπαλοι θα τεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά στην κορυφαία μπασκετική διοργάνωση της Ευρώπης, αφού ποτέ άλλοτε οι Σέρβοι δεν είχαν δύο ομάδες στη λίγκα. 

Η εβδομάδα κύλησε σε πολεμικό κλίμα αφού αν και αρχικά η Παρτιζάν είχε αποφασίσει να διαθέσει εισιτήρια στους αντιπάλους της, τελικά το βράδυ της Τρίτης 6/12 ανακοινώθηκε ότι αυτό δεν θα συμβεί. Ωστόσο οι οπαδοί των φιλοξενούμενων πρόλαβαν και προμηθεύτηκαν 3000 «μαγικά χαρτάκια», αναγκάζοντας την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να διαθέσει μια θύρα ειδικά για αυτούς. 

Το ελληνικό ενδιαφέρον

Στη «Σταρκ Αρίνα» δεν θα λείψει το ελληνικό στοιχείο αφού οι δύο αποψινοί αντίπαλοι φρόντισαν το καλοκαίρι να ενισχυθούν αρκετά, αποκτώντας παίκτες που έχουν περάσει από τα μέρη μας: 

Παρτιζάν

Οι γηπεδούχοι έχουν στον πάγκο τους τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο οποίος μεγαλούργησε στη χώρα μας με την ομάδα του Παναθηναϊκού, κατακτώντας πέντε ευρωπαϊκά με τους «πράσινους». Έφυγε το 2012 για την Τουρκία και τη Φενέρ την οποία εγκατέλειψε πέρυσι προκειμένου να επαναπατριστεί. Ο ίδιος έφερε φέτος στην ομάδα του τον πρώην αρχηγό του Παναθηναϊκού, Ιωάννη Παπαπέτρου, ενώ στην Παρτιζάν αγωνίζονται ακόμα ο Πάντερ που είχε θητεία σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, 

Στο Βελιγράδι η Παρτιζάν με τον Ερυθρό Αστέρα παίζουν για πρώτη φορά αντιμέτωποι στην ιστορία της Euroleague
EUROLEAGUE

09:55 - 08.12.2022

Στο Βελιγράδι η Παρτιζάν με τον Ερυθρό Αστέρα παίζουν για πρώτη φορά αντιμέτωποι στην ιστορία της Euroleague

Στη Σερβία θα εστιάσουν την Πέμπτη (12/8) τα μάτια του ευρωπαϊκού μπάσκετ με το ντέρμπι Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας. Η Ρεάλ φιλοξενεί τη Μονακό, η Άλμπα τη πρωτοπόρο Φενέρ και η Μακάμπι τη Βαλένθια.

Ερυθρός Αστέρας

Ξεκινώντας από τον πάγκο συναντάμε τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς ο οποίος είχε αναλάβει τον Παναθηναϊκό 2014-15. Το καλοκαίρι ο Ερυθρός Αστέρας έκανε τη μεγάλη αρπαγή από τον Παναθηναϊκό, αφού κατάφερε να εξασφαλίσει την υπογραφή του Νεμάνια Νέντοβιτς! Ο Σέρβος γκαρντ έχει αναλάβει να οδηγήσει τους Σέρβους στην οκτάδα της διοργάνωσης και άπαντες στην ομάδα έχουν μεγάλες προσδοκίες από εκείνον. 

Από εκεί και πέρα, οι delije διαθέτουν στις τάξεις τους τον πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, Χασάν Μάρτιν, τον Μπέντιλ που μέχρι πριν δύο σεζόν ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού, αλλά και τον Ραντούλιτσα ο οποίος επίσης είχε αγωνιστεί στο παρελθόν με την πράσινη φανέλα. 

Τα τύμπανα του πολέμου

Κάθε χώρα έχει το δικό της ντέρμπι και η Σερβία δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Στο Βελιγράδι όλη την εβδομάδα η αναμέτρηση των δύο αποψινών αντιπάλων είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και μάλιστα όχι για αγωνιστικούς λόγους. Η κίνηση της Παρτιζάν να διαθέσει εισιτήρια μέσω του ίντερνετ δεν ήταν και τόσο... σοφή, αφού οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί τα εξαφάνισαν σε χρόνο ρεκόρ, δημιουργώντας νέα δεδομένα στη διεξαγωγή του αγώνα. 

Η γηπεδούχος ομάδα δεν ήθελε να διαθέσει θύρα μόνο για τους delije, όμως τελικά αναγκάστηκε κι έτσι απόψε το βράδυ στο ντέρμπι της Σερβίας θα υπάρχουν μέσα στο γήπεδο οπαδοί και των δύο ομάδων

Η Σερβία λοιπόν ετοιμάζεται για ένα σπουδαίο ματς, το πρώτο σε αυτή τη διοργάνωση. Μάλιστα, ο αγώνας διεξάγεται λίγες μόνο μέρες μετά το μεταξύ τους παιχνίδι για την ABA League, το οποίο είχε διακοπεί προσωρινά λόγω επεισοδίων. 

Απόψε το βράδυ όλη η μπασκετική Ευρώπη θα στρέψει το βλέμμα της στην πρωτεύουσα της Σερβίας και άπαντες εύχονται η «μάχη» να γίνει μέσα στο παρκέ και όχι έξω από αυτό...