Ο Ερυθρός Αστέρας του Σφαιρόπουλου «σκούπισε» την Παρτίζαν και κατέκτησε την ABA Liga

Γιάγκο Ντος Σάντος

i

© ABA League

Ο Ερυθρός Αστέρας του Σφαιρόπουλου «σκούπισε» την Παρτίζαν και κατέκτησε την ABA Liga

Νίκος Καλαμπάκας 23:46 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:20 - 29.05.2024

Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε τρίτη νίκη κόντρα στην Παρτίζαν (76-82), την οποία «σκούπισε» στους τελικούς της ABA Liga και κατέκτησε το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Ο τρίτος τελικός ανάμεσα στην Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα ξεκίνησε επεισοδιακά, αφού από το πρωί της Κυριακής, ο καυγάς του Νάναλι με τον Λαζάρεβιτς ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στη Σερβία.

Οι δύο παίκτες συναντήθηκαν στο ζέσταμα των ομάδων και δεν ξαναμπήκαν ποτέ στο γήπεδο, αφού κατέληξαν στο τμήμα να δίνουν καταθέσεις. Ο παίκτης του Ερυθρού Αστέρα ήταν αδύνατον να αγωνιστεί αφού είχε μώλωπες στο πρόσωπο και κάποια τραύματα, ενώ ο Νάναλι με απόφαση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποκλείστηκε από την αποστολή.

Λίγες ώρες αργότερα η ένταση μεταφέρθηκε στο γήπεδο της Παρτίζαν. Οι οπαδοί της δημιούργησαν εκρηκτική ατμόσφαιρα, έκαναν δύσκολη αρχικά τη ζωή των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όμως μετά το πρώτο τζάμπολ ο Ερυθρός Αστέρας γύρισε τον διακόπτη και πήκε «ζεστός» στο παρκέ, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει από το πρώτο λεπτό.

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν στο δεκάλεπτο με δύο πόντους, όμως έδειχνε πιο σίγουρος για τη νίκη από τους γηπεδούχους. Στο 10' το σκορ ήταν 18-20, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου δεν είχα βρεθεί ποτέ πίσω στο σκορ ενώ στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 38-42.

Κι αν το μέγεθος της διαφοράς δεν έδειχνε φαβορί, η εικόντα των δύο ομάδων στο παρκέ έγερνε την πλάστιγγα προς την πλευρά του Αστέρα. Μίτροβιτς, Ντος Σάντος και Γκιεντράιτις έβρισκαν λύσεις και οι φιλοξενούμενοι κατάφερναν να είναι συνεχώς στον ρόλο του οδηγού. Μάλιστα, ανέβασαν στο 30' τη διαφορά στους 7 (52-59) και πλέον είχαν και την ψυχολογία με το μέρος τους.

Η Παρτίζαν είδε τους αντιπάλους της να ξεφεύγουν με δέκα πόντους (55-65), επιχείρησε αντεπίθεση, όμως τελικά ο Αστέρας άντεξε, κυρίως χάρη στα μεγάλα τρίποντα των Ντος Σάντος και Γκιεντράιτις και έφτασε στη νίκη με σκορ 82-76, κάνοντας το 3-0 στη σειρά και κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή στην ABA Liga.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-20, 38-42, 52-59, 76-82