Η Παρτίζαν εστιάζει πλέον στην παραμονή του Ζακ ΛεΝτέι (vid)

Ζακ ΛεΝτέι

Η Παρτίζαν εστιάζει πλέον στην παραμονή του Ζακ ΛεΝτέι (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:25 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:25 - 02.07.2023

Μετά την απώλεια (και) του Ντάντε Έξουμ η Παρτίζαν επικεντρώνεται στην ανανέωση συμβολαίου του Ζακ ΛεΝτέι. Ο Αμερικανός φόργουορντ είναι η απόλυτη προτεραιότητα της ομάδας του Βελιγραδίου και οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι κοντά στην υπογραφή νέου συμβολαίου.

Το καλοκαίρι της Παρτίζαν είναι επεισοδιακό και καθόλου ήρεμο. Αυτό γιατί κεντρικοί άξονες της ομάδας του Βελιγραδίου, που έκαναν τη διαφορά στην θεαματική πορεία της ομάδας τη χρονιά που επέστρεψε στην Euroleague, έμειναν ελεύθεροι. Ο πρώτος που αποχώρησε ήταν ο Ματίας Λεσόρ, ο οποίος επέλεξε τον Παναθηναϊκό για επόμενο σταθμό της καριέρας και ακολούθησε μία μεγάλη... νίκη για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. 

Ο Κέβιν Πάντερ παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις και τις πιέσεις της Μπαρτσελόνα (αλλά και του Παναθηναϊκού) επέλεξε να παραμείνει στην Παρτίζαν παρά το γεγονός ότι οι Καταλανοί του είχαν καταθέσει καλύτερη οικονομική πρόταση. 

Την Κυριακή (2/7) το πρωί πάντως, οι «μελανόλευκοι» ενημερώθηκαν για την απόφαση του Ντάντε Έξουμ να επιστρέψει στις ΗΠΑ και να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με τους Ντάλας Μάβερικς, κάτι που δημιούργησε ένα ακόμα κενό στο ρόστερ, όσον αφορά στις θέσεις των περιφερειακών. 

Αναγκαστικά πλέον, ο κόουτς Ομπράντοβιτς κοιτάει... μπροστά και επόμενος στόχος είναι η παραμονή του Ζακ ΛεΝτέι. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Basketnews, αλλά και του ισραηλινού μέσου One.co.il, οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και δεν αποκλείεται η οριστική συμφωνία να βρίσκεται πάρα πολύ κοντά. 

H Ρεάλ αν χάσει τον Ταβάρες θα τα δώσει όλα για τον Ερνανγκόμεθ (vid)
EUROLEAGUE

12:37 - 02.07.2023

H Ρεάλ αν χάσει τον Ταβάρες θα τα δώσει όλα για τον Ερνανγκόμεθ (vid)

To ενδεχόμενο επιστροφή του Έντι Ταβάρες στο ΝΒΑ πιέζει τη Ρεάλ Μαδρίτης, που αν χάσει τον... πυλώνα της έχει αποφασίσει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να πάρει τον Βίλι Eρνανγκόμεθ. O Iσπανός σέντερ έμεινε ελεύθερος από τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς και αποτελεί στόχο του Παναθηναϊκού.

O πρώην παίκτης του Ολυμπιακού (της σεζόν 2018-19) φέτος έκανε μία πολύ καλή σεζόν με τους Σέρβους έχοντας στην Euroleague 10,9 πόντους, 5,1 ριμπάουντ και ουσιαστικά (ειδικά μετά την αποχώρηση του Λεσόρ) δεν υπάρχει η... πολυτέλεια να χαθεί κι αυτός. 

Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον βέβαια από αρκετές ομάδες επίπεδου Euroleague, ενώ και οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά έχουν σκεφτεί την περίπτωσή του, αν και αυτή τη στιγμή είναι επικεντρωμένοι στην υπόθεση «Νίκολα Μίροτιτς».