Χαλκέντερη Παρτίζαν, επέστρεψε από το -24 και έστειλε τη Μακάμπι από τον παράδεισο στην κόλαση

Χαλκέντερη Παρτίζαν, επέστρεψε από το -24 και έστειλε τη Μακάμπι από τον παράδεισο στην κόλαση

Νίκος Καλαμπάκας 23:40 - 12.01.2024 / Ανανεώθηκε: 00:30 - 13.01.2024

Φοβερό ματς στη Σερβία ανάμεσα στην Παρτίζαν και τη Μακάμπι. Αν και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 24 πόντους, οι Σέρβοι με αντεπίθεση διαρκείας τους έβαλαν στα... σχοινιά και επικρατώντας με 88-79 έφτασαν στην 11η φετινή τους νίκη στην Euroleague.

Έχοντας πρωταγωνιστές τους Νάναλι και Ντόζιερ, η Παρτίζαν έκανε επικό come back κόντρα στη Μακάμπι και αν και έχανε με 24 πόντους, πήρε ένα ματς που έδειχνε να έχει καπαρώσει η ομάδα του Ισραήλ. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Εντυπωσιακό ξεκίνημα έκανε η Μακάμπι η οποία με το «καλημέρα» έδειξε τα δόντια της στους Σέρβους. Η ομάδα του Κάτας έτρεξε σερί 16-0 και άφησε δίχως πόντο τους γηπεδούχους για πέντε λεπτά, καθηλώνοντάς τους και αναγκάζοντάς τους σε ρόλο κυνηγού από το ξεκίνημα του αγώνα.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η πρώτη περίοδος να τελειώσει με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 18 πόντους (11-29) και να κάνουν δήλωση νίκης από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο!

Έχοντας πάρει μεγάλη διαφορά η Μακάμπι δεν αγχώθηκε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι παίκτες της ομάδας του Ισραήλ είδαν τους Σέρβους να ανεβάζουν την απόδοσή τους, όμως δεν ανησύχησαν, αφού διατήρησαν την επαφή τους με το καλάθι. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 36-52 και όλα έδειχναν ότι η ζυγαριά γέρνει προς το μέρος της Μακάμπι.

Η Παρτίζαν ωστόσο δεν ήταν διατεθειμένη να χάσει με κάτω τα χέρια και η 3η περίοδος ήταν μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έπαιξαν σκυλιασμένα στην άμυνα, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και με επί μέρους σκορ 31-15 στο δεκάλεπτο προηγήθηκε, πριν ο Μπάλντουιν ισοφαρίσει σε 67-67, σκορ με το οποίο έκλεισε η περίοδος.

Η Παρτίζαν ολοκλήρωσε την επική της ανατροπή στην 4η περίοδο, αφού πλέον είχε την ψυχολογία με το μέρος της. Η Μακάμπι έδειξε να τα χάνει από το come back των Σέρβων και κάπως έτσι το ματς κατέληξε στους γηπεδούχους με σκορ 88-79.

MVP

Ντόζιερ και Νάναλι έκαναν φοβερό αγώνα, όμως ο πρώτος κερδίζει στο νήμα τον τίτλο του MVP. Σημείωσε 23 πόντους και ήταν ένας από τους δύο βασικούς λόγους που η ομάδα του έφτασε στη νίκη. 

Το κλειδί του αγώνα

Η μαχητικότητα της Παρτίζαν. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς κυνήγησαν ένα παιχνίδι που για πολλές ομάδες θα ήταν χαμένο και δικαιώθηκαν, αφού στο δεύτερο ημίχρονο «έλιωσαν» τους Ισραηλινούς!

Η επόμενη αγωνιστική

Η Παρτίζαν φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό AKTOR ενώ η Μακάμπι έχει επίσκεψη στο ΣΕΦ, εκεί όπου την περιμένει ο Ολυμπιακός

Διαιτητές

Μπολτάουζερ, Ζαμότσκι, Πιεράντι

Δεκάλεπτα: 11-29, 36-52, 67-67, 88-79

Δείτε εδώ το boxscore της αναμέτρησης

Δείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

🔴Sportal Euroleague Show με Μπασκόνια - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Παρασκευής