Οριστικά εκτός play offs του σέρβικου πρωταθλήματος η Παρτίζαν λόγω... αργοπορίας

Ζέλικο Ομπράντοβιτς

i

© Intime

Οριστικά εκτός play offs του σέρβικου πρωταθλήματος η Παρτίζαν λόγω... αργοπορίας

Γιώργος Γαβριλάκης 13:01 - 29.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 29.05.2023

Στα τέλη του Απρίλη η διοίκηση της Παρτίζαν είχε καθυστερήσει να δηλώσει το ρόστερ της για την post season της Super League της Σερβίας και η Ομοσπονδία αφού μελέτησε την υπόθεση, αποφάσισε τελικά να ακυρώσει οριστικά τη συμμετοχή της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η Παρτίζαν τελικά δεν θα διεκδικήσει το τρόπαιο στο πρωτάθλημα της Σερβίας, γιατί πολύ απλά... δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής. Στα τέλη του Απρίλη και συγκεκριμένα στις 24 του μήνα, υπήρξε η διορία κατάθεσης του ρόστερ των ομάδων της Super League στην Ομοσπονδία, αλλά η διοίκηση του συλλόγου από το Βελιγράδι για κάποιον... ανεξήγητο λόγο δεν είχε προλάβει ή ξέχασε να στείλει να έγγραφα. Ή δεν ήθελε να αγωνιστεί, όπως δεν αγωνίστηκε οικειοθελώς πέρσι. Μόνο έτσι εξηγείται η κατάσταση. 

Όπως και να έχει, τώρα λίγο πριν την έναρξη των play off της λίγκας, ο Αλεξάνταρ Γκρούιν, πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, εξήγησε με δήλωσή του στην Sports Jounal ότι «η απόφαση μη συμμετοχής της Παρτίζαν ελήφθη μετά την καταγγελία και των υπόλοιπων ομάδων του πρωταθλήματος». 

Η διαδικασία λοιπόν θα ξεκινήσει στις 4 Ιουνίου και η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν θα ανταγωνιστεί τους υπολοίπους. Πράγμα που σημαίνει πως θα γίνει αναπροσαρμογή του προγράμματος, αλλά και των... ζευγαριών. Έτσι στον ημιτελικό θα βρεθεί η Μέγκα και θα αντιμετωπίσει τον νικητή της σειράς ΟΚΚ Βελιγραδίου και της FMP, επίσης ομάδα της πρωτεύουσας της Σερβίας. Ο πιο ευνοημένος βέβαια από αυτή την εξέλιξη είναι ο Ερυθρός Αστέρας, που θα βρεθεί απευθείας στον τελικό και μόνο με... θαύμα θα χάσει το τρόπαιο. 

Στο μεταξύ, η Παρτίζαν επικεντρώνεται στην πιο ανταγωνιστική και με μεγαλύτερη βαρύτητα Λίγκα της Αδριατικής, εκεί όπου έχει κάνει ήδη το 1-0 στη σειρά με την Τσεντεβίτα και χρειάζεται άλλη μία νίκη για να βρεθεί στον τελικό εκεί όπου θα αναμετρηθεί με τον αιώνιο αντίπαλό της. Τον Ερυθρό Αστέρα