Σπανούλης: «Τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής» (vid)
i

©InTime

Σπανούλης: «Τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής» (vid)

Sportal newsroom 00:25 - 21.01.2024 / Ανανεώθηκε: 00:25 - 21.01.2024

Ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του για τη νίκη επί του Προμηθέα στην Πάτρα

Τα εύσημα στους παίκτες του απένειμε ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, μετά το μεγάλο «διπλό» επί του Προμηθέα στην Πάτρα.

«Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι όχι τόσο πολύ από πλευράς ποιότητας ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά είχε φοβερές μάχες σώμα με σώμα από δυο πάρα πολύ καλές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος» ήταν το πρώτο σχόλιο του τεχνικού των «κυανοκιτρίνων» στη συνέντευξη Τύπου.

Και συνέχισε: «Ξέραμε ότι ο Προμηθέας κάνει μια εξαιρετική χρονιά φέτος, έχει έναν πολύ καλό προπονητή και είναι μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς τον τελευταίο μήνα και ειδικά μετά το ματς με τη Μάλαγα στις 19 Δεκεμβρίου παίζουμε εξαιρετικά και στην άμυνα και την επίθεση έχουμε βρει χημεία και ρόλους. Δεν είναι μόνο οι νίκες που έχουμε κάνει, αλλά είναι και το μπάσκετ που παίζουμε, η συγκέντρωση και η αυτοθυσία που δείχνουν όλα τα παιδιά.

Σήμερα απέναντι σε μια φύση επιθετική ομάδα που βάζει 90 πόντους σε κάθε παιχνίδι δεχθήκαμε 11 πόντους στην πρώτη περίοδο και 25 συνολικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Προμηθέας τελείωσε την τρίτη περίοδο με 46 πόντους, κάτι που ήταν εξαιρετικό για την άμυνα μας».

Στη συνέχεια ο Βασίλης Σπανούλης, αναφέρθηκε στο καλό διάβασμα του αντιπάλου.

«Ήμασταν πολύ διαβασμένοι και βάλαμε τα κορμιά μας δυνατά. Μπήκαμε στις μάχες. Από κει και πέρα κάποιοι παίκτες του Προμηθέα που έχουν μεγάλο ταλέντο έβαλαν μεγάλα σουτ. Παρότι αντέδρασε ο Προμηθέας εμείς μείναμε συγκεντρωμένοι, δείξαμε τεράστια ψυχικά αποθέματα και καταφέραμε να πάρουμε τον αγώνα στην παράταση» επισήμανε.

Και συμπλήρωσε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, τα παιδιά έκαναν εξαιρετική δουλειά. Πιστεύω στο πρώτο ημίχρονο αδικήσαμε τους εαυτούς μας, γιατί παίζαμε εξαιρετική άμυνα. Κάναμε 14 λάθη για 4 ασίστ, ένα όχι τόσο συνηθισμένο νούμερο για μια καλή ομάδα όπως είμαστε εμείς. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε 9 ασίστ για 3 λάθη και κάπου ισορροπήσαμε την επίθεση μας και παίξαμε πολύ καλύτερα επιθετικά. Είναι μια μεγάλη νίκη και τίποτε παραπάνω.

Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη, συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Έχω πει και άλλη φορά ότι έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος που αγωνιζόμαστε και η κατάθεση ψυχής που κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι πιο σημαντικό για μένα και από μια νίκη. Και τα παιδιά πραγματικά έκαναν κατάθεση ψυχής και πήραμε τη νίκη».