Πάει στο Μεξικό με ηγεμονικό συμβόλαιο η Πηνελόπη Παυλοπούλου

Πηνελόπη Παυλοπούλου

i

Πηνελόπη Παυλοπούλου / © Intime

Πάει στο Μεξικό με ηγεμονικό συμβόλαιο η Πηνελόπη Παυλοπούλου

Χρήστος Τσάλτας 18:53 - 22.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:18 - 22.06.2023

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal η Πηνελόπη Παυλοπούλου θα αγωνιστεί στο Μεξικό, με τη φανέλα της Libertadores, παίρνοντας ένα «χρυσό» συμβόλαιο. Πώς επηρεάζει την παρουσία της στον Παναθηναϊκό.

Τα τελευταία χρόνια η Πηνελόπη Παυλοπούλου είναι μια από τις Ελληνίδες παίκτριες με σταθερή παρουσία σε υψηλό επίπεδο στα ευρωπαϊκά παρκέ. Τόσο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όσο και με την φανέλα της Σέπσι στη Ρουμανία, αλλά και με την Άρκα Γκντίναι στην Πολωνία, όπου έπαιξε στο πλευρό της πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, Μέγκαν Γκούσταφσον.

Η 27χρονη γκαρντ από το 2021 ανήκει στον Παναθηναϊκό και αποτελεί ένα από τα... πρώτα βιολιά της ομάδας της Ελένης Καπογιάννη και μια παίκτρια γύρω από την οποία η Ελληνίδα προπονήτρια έχει αποφασίσει να «χτίσει» την ομάδα την τελευταία διετία. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος για τον οποίο το «τριφύλλι» έσπευσε να ανανεώσει το συμβόλαιο μαζί της για μία ακόμα σεζόν, διατηρώντας ένα σημαντικό κομμάτι του κορμού για μία ακόμα σεζόν.

Με δεδομένο πως οι υποχρεώσεις με την Εθνική Γυναικών στο Eurobasket Γυναικών ολοκληρώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας, σε ένα τουρνουά στο οποίο η έμπειρη γκαρντ έκανε τη διαφορά, καθώς ήταν 3η στην κατηγορία των ασίστ με 5,3 ανά αγώνα, αλλά και συνέπειτα στο σκοράρισμα, όπου μέτρησε 48% στα σουτ εντός πεδιάς και 50% στα τρίποντα, η Παυλοπούλου ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα της.

Αυτό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sportal, θα είναι στην Βόρεια Αμερική και πιο συγκεκριμένα στο Μεξικό. Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Libertadores, χτύπησε την πόρτα της Ελληνίδας γκαρντ, καταθέτοντας άκρως δελεαστική πρόταση. Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση φτάνει τις 8.500 δολαρίων τον μήνα, με σκοπό να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα του Μεξικό και να αντικαταστήσει την άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού, Φεγιόντα Φιτζέραλντ.

Η συμφωνία ανάμεσα σε Libertadores και Παυλοπούλου είναι διάρκειας δύο μηνών. Τι σημαίνει αυτό; Πως δεν επηρεάζεται στο ελάχιστο η παρουσία της στον Παναθηναϊκό, τον οποίο θα ενισχύσει κανονικά την ερχομενη σεζόν και μάλιστα θα έχει ηγετικό ρόλο για μία ακόμα σεζόν.

Μάλιστα και το «τριφύλλι» έδωσε την συγκατάθεσή του ώστε να κάνει το βήμα αυτό η Ελληνίδα γκαρντ, καθώς άπαντες αντιλήφθηκαν πόσο καλή ευκαιρία θα είναι και για την ίδια τόσο από οικονομικής πλευράς, όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς η Παυλοπούλου θα είναι ενεργή σε μια «νεκρή» περίοδο στα ευρωπαίκά παρκέ.

Η 27χρονη γκαρντ την περασμένη σεζόν ήταν μία εκ των κορυφαίων για τον Παναθηναϊκό, καθώς μέτρησε 11,6 πόντους, 4,5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1,9 κλεψίματα κατά μέσο όρο στο EuroCup Γυναικών με τη φανέλα του Παναθηναίκού, με τον οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας.