Πιτίνο: «Πέρασα υπέροχα στην Ελλάδα και κατάλαβα ότι δεν μπορώ να ζήσω χωρίς… μπάσκετ»

Ρικ Πιτίνο

i

© Intime

Πιτίνο: «Πέρασα υπέροχα στην Ελλάδα και κατάλαβα ότι δεν μπορώ να ζήσω χωρίς… μπάσκετ»

Γιώργος Γαβριλάκης 11:06 - 23.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:09 - 23.03.2023

Ο Ρικ Πιτίνο μετά από δύο χρόνια στη χώρα μας, επέστρεψε στις ΗΠΑ έκανε αίσθηση με την πορεία του Πανεπιστημίου της Αϊόνα, πλέον ανέλαβε τη Σεντ Τζον’ς και θυμάται πότε και που κατάλαβε ότι η θέση του είναι στους πάγκους.

O Ρικ Πιτίνο φέτος επέστρεψε στο Κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Κουβαλώντας μία βαριά πορεία στις ΗΠΑ και τεράστιες επιτυχίες, ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού αλλά και της Εθνικής ομάδας στα 71 του οδήγησε το Αϊόνα στην τελική φάση του NCAA. Η ομάδα του ναι μεν αποκλείστηκε στο ξεκίνημα του March Madness παρόλα αυτά μόνο και μόνο η παρουσία του στη φάση των «64» ήταν μία έκπληξη. 

Μάλιστα, ο Πιτίνο όχι μόνο βρέθηκε στο επίκεντρο, αλλά δέχθηκε πολλές και καλές προτάσεις για να συνεχίσει την καριέρα του. Επέλεξε τελικά το Νεοϋρκέζικο Πανεπιστήμιο Σεντ Τζον’ς με το οποίο θα πορευτεί από τη νέα σεζόν. 

Το Ντάλας κάνει ένσταση για την πιο περίεργη φάση της χρονιάς! (vids)
NBA

08:54 - 23.03.2023

Το Ντάλας κάνει ένσταση για την πιο περίεργη φάση της χρονιάς! (vids)

Οι Ντάλας Μάβερικς έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία, ετοιμάζουν καταγγελία στο ΝΒΑ, ενώ στην τρίτη περίοδο όλοι μπερδεύτηκαν για μία κατοχή της μπάλας που οδήγησε στην πιο παράξενη φάση της σεζόν.

Στο μεταξύ, μίλησε στο Sports Center του ESPN για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και εξήγησε πως παρά την ηλικία του δεν μπορεί να βρίσκεται μακριά από τους πάγκους. 

«Όταν έμεινα για δύο χρόνια μακριά από το μπάσκετ», θυμήθηκε, «έζησα στο Μαϊάμι, αλλά ήθελα οπωσδήποτε να επιστρέψω στην προπονητική. Πήγα στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό στην αρχή και την Εθνική ομάδα στη συνέχεια. Ήταν δύο υπέροχα χρόνια σε μία πολύ όμορφη χώρα. Πέρασα καταπληκτικά και τότε κατάλαβα ότι δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το μπάσκετ».

Ο Πιτίνο στη χώρα μας κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με τον Παναθηναϊκό (2019, 2020) και ένα Κύπελλο (2019), ενώ στο NCAA έχει στεφθεί δύο φορές πρωταθλητής, μία με το Κεντάκι το 1996 και μία με το Λούισβιλ το 2013 σε έναν τίτλο βέβαια που... αφαιρέθηκε για ένα εξωαγωνιστικό σκάνδαλο που αφορούσε το Πανεπιστήμιο και έναν αθέμιτο τρόπο που προσέγγιζε νεοσύλλεκτους φοιτητές και αθλητές.