Πλάθα: «Η εικόνα του δευτέρου μέρους είναι αυτή που θέλουμε να δείξουμε σταθερά»

Ζοάν Πλάθα

i

© Intime

Πλάθα: «Η εικόνα του δευτέρου μέρους είναι αυτή που θέλουμε να δείξουμε σταθερά»

Χρήστος Τσάλτας 19:32 - 20.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:13 - 20.11.2023

Ο Ζοάν Πλάθα αναφέρθηκε στην αντίδραση που έδειξε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Παναθηναϊκό και υπογράμμισε πως το δεύτερο μέρος είναι η ομάδα που θέλει να δείξει.

Αρχικά ο προπονητής της ΑΕΚ είπε: «Πάντα συμβαίνει αυτό όταν ένα παιχνίδι κρίνεται στον πόντο. Και οι δύο ομάδες άξιζαν τη νίκη. Αυτό που δείχνει ο αγώνας είναι πως είμαστε ανταγωνιστικοί και προσπαθήσαμε να παλέψουμε κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και βελτιωνόμαστε. Βέβαια αυτό δεν είναι αρκετό. Φυσικά οι λεπτομέρειες κρίνουν έναν αγώνα. Πρέπει να εστιάζουμε σε εμάς και σε όχι κάτι άλλο όπως αποφάσεις διαιτητών. Δεν θα πρέπει να αφήνουμε τη διαφορά να μεγαλώνει. Πρέπει να κοιτάμε τι κάνουμε εμείς στο παρκέ και να είμαστε πιο έξυπνοι. Είχαμε πολλές ασίστ και λίγα λάθη. Δεν είμαι στεναχωρημένος από το αποτέλεμα. Κάποιες στιγμές πρέπει να είμαστε πι

Για την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου: «Προσπαθούμε να μένουμε σταθερά στην εικόνα του δευτέρου μέρους αλλά δεν είναι εύκολο. Είναι νέα η ομάδα και πρέπει να ανταποκρίνεσαι κάθε φορά σε ότι φτιάχνεις. Πρέπει να πάμε στα όριά μας. Οι παίκτες πρέπει να πάνε για ύπνο και να ακολουθούν το πλάνο. Ακόμα κι αν χάσεις το παιχνίδι τότε θα πρέπει να σκέφτεσαι το παιχνίδι και το πλάνο. Πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις σκληρά».

Για την τελετυταία φάση: «Πάντα θέλουμε να έχουμε plan b. Μιλάμε για 2 καταστάσεις, ειδικά στο ανοιχτό γήπεδο. Η πρώτη επιλογή είναι να πάμε στις βολές. Τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ήρθαν σε διαφορετική συγκυρία χρονικά. Έχουν διαφορετικό χτίσιμο οι δύο ομάδες. Πρέπει να προετοιμάζουμε τα πάντα σαν ομάδα. Οι παίκτες μας ξέρουμε ότι έχουν παιχνίδι σε 48 ώρες αλλά είναι ένας άνθρωπος που θέλει να δίθνουν τα πάντα οι παίκτες του. Θα δούμε αύριο που θα είναι οι μπαταρίες μας».

Για το αν η εικόνα του αγώνα ήταν και αποτέλεσμα της κούρασης του Παναθηναϊκού από την διαβολοβδομάδα: «Ο κόουτς Αταμάν πρέπει να το απαντήσει αυτό. Δεν πιστεύω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν θα χρησιμοποιήσει δικαιολογία και ο Αταμάν γι αυτό. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες υψηλού επιπέδου και γεμάτο ρόστερ. Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα κούρασης».