Πλάθα: «Προετοιμαστήκαμε σωστά, ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα»

Ζοάν Πλάθα

Πλάθα: «Προετοιμαστήκαμε σωστά, ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα»

Χρήστος Τσάλτας 21:54 - 08.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:56 - 08.11.2023

Ο Ζοάν Πλάθα τόνισε πως η ΑΕΚ αντιμετώπισε με τον δέοντα σεβασμό την Κινγκ Στσέτσιν και υπογράμμισε πως ακόμα δεν έχει πετύχει τίποτα η Ένωση, παρά το 3-0 στο ξεκίνημα της φάσης των ομίλων.

Στη Netto Arena η AEK Betsson κατάφερε να φτάσει σε ακόμα μια νίκη στη σεζόν, ανεβαίνοντας στο 3-0 στον όμιλο. Ο Ζοάν Πλάθα όμως φρόντισε να κρατήσει χαμηλά την μπάλα, εστιάζοντας στα σημεία που θέλει να βελτιώσει από το παιχνίδι στην Πολωνία, ενώ τόνισε πως η Ένωση δεν έχει πετύχει ακόμα κάτι στη σεζόν.

Ο προπονητής της ΑΕΚ είπε χαρακτηριστικά: «Όπως είπε ο Τσέισον, έχουμε σεβασμό για αυτή την ομάδα, ξέρουμε την ιστορία της. Έβαλε προβλήματα στους αντιπάλους μας. Ξέραμε πόσο δύσκολο ήταν το παιχνίδι προετοιμαστήκαμε σωστά και ήμασταν ταπεινοί στο παιχνίδι μας. Έχουν καλούς σουτέρ. Έχουν έναν από τους καλύτερους παίκτες στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως πήραμε τα ριμπάουντ και στο τέλος φτάσαμε στη νίκη».

Για τη διαφορά: «Η διαφορά ήταν σημαντική για εμάς και σε μια τέτοια σεζόν θέλεις να είσαι πεινασμένος ανεξάρτητα από το σκορ. Οι παίκτες έκαναν θυσίες στο παρκέ για να έρθει η νίκη. Θα δούμε για το επόμενο βήμα στη συνέχεια της σεζόν».

Για το ροτέισιον της ομάδας: «Ο Κουζμίνσκας έπαιξε λιγότερο, ο Τζάστιν έπαιξε περισσότερο και κάποιοι αναπληρωματικοί. Στην ομάδα που είμαι θα παίζουν όσοι κατανοούν το παιχνίδι καλά, που δίνουν το καλύτερο εκείνη τη στιγμή. Κάποιες στιγμές θα ξεκουράζεται ο ΜάκΛεμορ, ο Ραντλ. Είναι μέρος της ομάδας και κάποια μέρα θα βγει ένας παίκτης μπροστά. Και στην άμυνα ισχύει το ίδιο».

Για το 3-0 στο ξεκίνημα της σεζόν: «Δεν έχουμε πετύχει κάτι ακόμα. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι έχουμε κερδίσει κάτι και μετά να χαλαρώσουμε. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Δεν είχαμε καλά ποσοστά στις βολές, κάναμε λάθη, δεν είχαμε πολλές ασίστ και αυτό δείχνει ότι πρέπει να βελτιωθούμε».