Η Τουρκία διέλυσε τη Σουηδία και περιμένει τους Κροάτες με φόντο ένα εισιτήριο για το ΠροΟλυμπιακό τουρνουά!

Τουρκία - Σουηδία

i

FIBA

Η Τουρκία διέλυσε τη Σουηδία και περιμένει τους Κροάτες με φόντο ένα εισιτήριο για το ΠροΟλυμπιακό τουρνουά!

Νίκος Καλαμπάκας 23:35 - 18.08.2023

Η ομάδα του Αταμάν επιβλήθηκε της Σουηδίας με 104-85 και κόντρα στην Κροατία θα προσπαθήσει να πάρει το εισιτήριο για το ΠροΟλυμπιακό.

Η Τουρκία θα είναι η αντίπαλος της Κροατίας στο προ ΠροΟλυμπιακό τουρνουάς της Κωνσταντινούπολης, αφού στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης επικράτησε της Σουηδίας με 104-85.

Η διοργανώτρια ενός εκ των δύο προ Προολυμπιακών τουρνουά της ευρωπαϊκής ζώνης θα διεκικήσει το εισιτήριο για το Ολυμπιακό τουρνουά! Η Τουρκία επιβλήθηκε στο "Σινάν Ερντέν" της Σουηδίας με σκορ 104-85 και πλέον της απομένει μόνο το εμπόδιο των Κροατών προκειμένου να πάρουν αυτοί το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά και μέσω αυτού να βρεθούν στο Παρίσι.

Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν είχαν εύκολο απόγευμα κόντρα στους Σουηδούς και έφτασαν στη νίκη, έχοντας κορυφαίο της παίκτη τον Κορκμάζ που σημείωσε 18 πόντους.

Οι διοργανωτές τέλειωσαν τον αγώνα σημειώνοντας 15/29 τρίποντα, σε ένα παιχνίδι που «βομβάρδισαν» από την περιφέρεια τα αντίπαλα καλάθια.

Ο Τούρκος κόουτς είδε τον Γιουρτσέβεν να προσθέτει 16 πόντους, όσους και ο Σενγκούν, ενώ από 12 και 10 αντίστοιχα είχαν οι Οσμάνι και Ουλουμπάι.

Η Τουρκία από το ξεκίνημα του αγώνα πήρε τα ηνία και φάνηκε ότι δεν θα είχε πρόβλημα κόντρα στους αντιπάλους της. Πηγαίνοντας στο τέλος του δεκαλέπτου με 7 πόντους διαφορά (26-19) είχε βάλει τις βάσεις της νίκης. Τα΄... θεμέλια πάντως μπήκαν στην τρίτη περίοδο, όταν οι Τούρκοι είχαν πάει τη διαφορά στο 30' στο + 23 (80-57).

Κάπως έτσι οι γηπεδούχοι αλλά τυπικά φιλοξενούμενοι, δεν είχαν κανένα άγχος στην τελευταία στροφή του αγώνα και πήρα το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, εκεί όπου θα βρουν μπροστά τους την Κροατία του Μάριο Χεζόνια και της παρέας του.

Δεκάλεπτα: 19-26, 42-56, 57-80, 84-105