Πικρός αποκλεισμός για τον Άρη: Η Προμετέι έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά ταξίδια των κιτρινόμαυρων

Πικρός αποκλεισμός για τον Άρη: Η Προμετέι έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά ταξίδια των κιτρινόμαυρων

Νίκος Καλαμπάκας 21:00 - 06.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:07 - 06.03.2024

Ανυπέρβλητο αποδείχθηκε το εμπόδιο της Προμετέι για τον Άρη, αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης είδε τους Ουκρανούς να επικρατούν στη Ρίγα της Λετονίας με σκορ 95-67 και δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τους «8» του Eurocup.

Η Ρίγα της Λετονίας έμελλε να είναι ο φετινός τελευταίος ευρωπαϊκός προορισμός του Άρη, αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης ηττήθηκε από την Προμετέι (95-67) στο μεταξύ τους παιχνίδι για τα play ins του Eurocup και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Καστρίτη βρέθηκαν σε κακό επιθετικά βράδυ κι έχοντας να αντιμετωπίσουν τους «ζεστούς» Κλαβέλ, Αγκάντα, Μαρτς, Τκατσένκο και Μπάλβιν που τελείωσαν την αναμέτρηση «διψήφιοι», δεν μπόρεσαν να πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Eurocup.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα του αγώνα και ήταν η ομάδα που έδινε τον ρυθμό. Τη ζημιά στον Άρη έκανε αρχικά ο Κάλεμπ Αγκάντα. Ο φόργουορντ της Προμετέι ξεκίνησε «ζεστός» και σημείωσε τους 11 πόντους των γηπεδούχων στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο βρήκε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 11 πόντους (28-17). Κλαβέλ και Μπάλβιν έδιναν κι αυτοί το... κατιτίς τους στην επίθεση, την ώρα που για τον Άρη πάλευε μόνος του ο Χαρέλ που στο 10' είχε γράψει 12 πόντους.

Η συνέχεια ήταν ακόμα χειρότερη για την ελληνική ομάδα. Η μπάλα γύριζε φοβερά από τους παίκτες της Προμετέι, ο Κλαβέλ βρήκε το χέρι του και σύντομα η διαφορά ξέφυγε και ανέβηκε μνέχρι τους 21 πόντους (51-30), ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 51-32.

Ήταν φανερό ότι ο Άρης έπρεπε να διορθώσει την αμυντική του λειτουργία και να βρει έναν τρόπο να ματσάρει τον Μπάλβιν που είχε κυριαρχήσει μέσα στο ζωγραφιστό, αλλά να βρει και λύση στο πρόβλημα που του έβαζε ο Κλαβέλ με την ευστοχία του από την περιφέρεια.

Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν εύκολα το πλεονέκτημά τους να πάει στράφι, αφού με το ξεκίνημα της 3ης περιόδου είχαν απάντηση σε κάθε καλάθι του Άρη. Η διαφορά στο 25' ήταν ακόμα πάνω από τους 20 πόντους (63-41) και η πρόκριση είχε γείρει επικίνδυνα προς την ουκρανική πλευρά. Οι αντίπαλοι της ελληνικής ομάδας συνέχιζαν να βρίσκουν στόχο, ο Άρης δεν μπορούσε να τρέξει ένα σερί να ρίξει τη διαφορά και έτσι στο 30' το σκορ ήταν 74-50 και η πρόκριση είχε δυσκολέψει αρκετά.

Η Προμετέι μπήκε με ένα σερί 6-0 από τρίποντα του Μαρτς, η διαφορά ανέβηκε στους 30 (80-70) και όλα πλέον είχαν πάρει τον δρόμο τους. Η συνέχεια δεν ήταν διαφορετική, με τους γηπεδούχους να διατηρούν τη διαφορά και το τελικό σκορ να τους βρίσκει στο 95-67, έχοντας πάρει αυτοί το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Eurocup.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-17, 51-32, 74-50, 95-67