Κόντρα στον Άρη ο «Θεός» ήταν ο Προμηθέας

Κόντρα στον Άρη ο «Θεός» ήταν ο Προμηθέας

Νίκος Καλαμπάκας 19:14 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:10 - 07.04.2024

Ο Προμηθέας επικράτησε του Άρη στην Πάτρα με σκορ 84-51 σε ματς για τη 2η αγωνιστική του top 6 της Basket League.

Εύκολο απόγευμα είχε στην Πάτρα ο Προμηθέας, εκεί όπου υποδέχθηκε τον Άρη και τον νίκησε με σκορ 84-51 σε αγώνα για τη 2η αγωνιστική του top 6 της Basket League.

«Φτωχή» ήταν παραγωγικά η 1η περίοδος για τους δύο αντιπάλους, γεγονός που αποτυπώθηκε στο σκορ, αφού στη λήξη του ο πίνακας έγραφε 13-13.

Οι γηπεδούχοι είδαν σε αυτό το διάστημα τους Κάουαν και Χέιλ να κινούνται σε ρηχά νερά και πήραν σκορ από τους Ετσενίγκε και Χρυσικόπουλο, ενώ ο Άρης έβλεπε τους Χάρελ και Μπλούμπεργκς να συνεισφέρουν επιθετικά.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο 2ο δεκάλεπτο. Τον πρώτο λόγο είχαν και πάλι οι άμυνες με τους δύο αντιπάλους να αγωνίζονται σε χαμηλό τέμπο και να μην δίνουν ευκαιρίες για εύκολα καλάθια. Ο Προμηθέας στο ημίχρονο είχε μικρό προβάδισμα (30-27), όμως δεν είχε καθαρίσει ακόμα το ματς.

Αλλαγή πλάνου στην 3η περίοδο. Ο Άρης ξέχασε να βγει από τα αποδυτήρια, ο Προμηθέας ανέβασε κατακόρυφα την ενέργειά του και καταφέρνοντας να κρατήσει τους Πατρινούς σε χαμηλά επίπεδα σκορ, πήρε μεγάλη διαφορά που του επέτρεψε να είναι χαλαρός στη συνέχεια. Με επί μέρους σκορ 34-12, οι γηπεδούχοι πέρασαν πάνω από τον Άρη, τον άφησαν σε ρόλο κομπάρσου και ουσιαστικά στο 4ο δεκάλεπτο αυτό που περιμέναμε ήταν απλά να δούμε που θα σταματήσει το σκορ.

Για να συμβεί αυτό έπρεπε ο Πάπας να ξεδιπλώσει το επιθετικό του ταλέντο και να συνεισφέρει κάθε φορά που ο Προμηθέας προσπαθούσε να βρει καλάθι, αλλά και οι Χέιλ και Κάουαν να... πάρουν τα πάνω τους και να θυμηθούν ότι είναι οι ηγέτες της ομάδας.

Η τελευταία περίοδος κύλησε ήρεμα για τους γηπεδούχους. Ο Προμηθέας ήταν οδηγός στο σκορ και στην αναμέτρηση και αρκέστηκε στο να κάνει συντήρησ δυνάμεων, αφού την προσεχή Τρίτη, 09/04 υποδέχεται τη Μάλαγα για τη σειρά τους στα Playoffs της Basket League.

Ο χρόνος κύλησε δίχως πολλές συγκινήσεις, η τιμή της διαφοράς δεν έπεσε ιδιαίτερα και κάπως έτσι η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε υπέρ του Προμηθέα με σκορ 84-51. Με τη νίκη τους αυτή οι Πατρινοί είναι μια ανάσα πριν την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας στον 1ο γύρο των Playoffs, αφού πλέον μετρούν τρεις νίκες κόντρα στους κιτρινόμαυρους.

Δεκάλεπτα: 13-13, 30-27, 64-39, 84-51

Το boxscore