Πώς αντιμετωπίζεται στην Ισπανία ο «Σλούκας» της χώρας!

Πώς αντιμετωπίζεται στην Ισπανία ο «Σλούκας» της χώρας!

Χρήστος Τσάλτας 20:33 - 13.07.2023

O Ουίλι Ερνανγκόμεθ, ένα παιδί που «ανδρώθηκε» στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης και φόρεσε τη λευκή φανέλα θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα, σε μια κίνηση που προκάλεσε αίσθηση. Ο τρόπος που προσεγγίστηκε η μεταγραφή ωστόσο δείχνει πολλά, λαμβάνοντας υπόψιν την αντίστοιχη κίνηση μεταγραφής του Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό.

Μέσα σε διαφορά λίγων ημερών πραγματοποιήθηκαν δύο πάρα πολύ ηχηρές μεταγραφές στην Ευρώπη. Δύο κινήσεις που προκάλεσαν αίσθηση και συζητήθηκαν έντονα. Τόσο για τους παίκτες που πρωταγωνίστησαν στα εν λόγω deals, όσο και για τις ομάδες που έκαναν τις κινήσεις.

Την αρχή έκανε ο Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» κατάφερε να κάνει την κίνηση-ματ με την απόκτηση του Κώστα Σλούκα, ο οποίος άφησε τον Ολυμπιακό και το ΣΕΦ, για να μετακομίσει στο ΟΑΚΑ, για χάρη του Παναθηναϊκού. Στη νέα εποχή του «τριφυλλιού», ο 33χρονος πλέι μέικερ θα είναι ο ηγέτης του, σε μια κίνηση με τεράστια σημασσία σε όλα τα επίπεδα.

Κώστας Σλούκας και Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Η δεύτερη ηχηρή κίνηση ήταν ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ. Ο Ισπανός σέντερ επέστρεψε στην Ισπανία, αφήνοντας το ΝΒΑ για χάρη της Μπαρτσελόνα, στην οποία υπέγραψε μέχρι το 2026. Ο Ερνανγκόμεθ, ένα παιδί που βγήκε από τα... σπλάχνα της Ρεάλ Μαδρίτης, θα βρίσκεται στο Palau Blaugrana την ερχόμενη σεζόν για χάρη των Καταλανών, ακολουθώντας το ίδιο δρομολόγιο που χάραξαν οι Άντε Τόμιτς και Νίκολα Μίροτιτς, δύο παίκτες που ανδρώθηκαν στην Μαδρίτη, ωστόσο βρέθηκαν για πολλά χρόνια στην αντίπαλη πλευρά, γράφοντας την δική τους ιστορία με τους μπλαουγκράνα.

Κάτι που φιλοδοξεί να κάνει και ο Ερνανγκόμεθ, που επιστρέφει στην Ευρώπη με τεράστιο κίνητρο, έπειτα από μια περιήγηση στις ΗΠΑ και το ΝΒΑ, δίχως να βρει τον σταθερό ρόλο που αναζητούσε.

Όπως θα περίμεναν άπαντες οι αντιδράσεις ήταν πολλές. Ο τρόπος που προσεγγίστηκε η υπόθεση στην Ισπανία ωστόσο διαφέρει πολύ και ένα κείμενο της Marca έρχεται να το επιβεβαιώσει.

«Ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ είναι Μαδριλένος... και επαγγελματίας», ήταν ο τίτλος του κειμένου, στο οποίο συνοψίζεται η απόφαση του Ισπανού σέντερ να μετακομίσει στην Βαρκελώνη για χάρη της Μπαρτσελόνα, για τα επόμενα 3 χρόνια.

«Έχει κάνει ό,τι και ο καθένας μας στον επαγγελματικό μας χώρο και όποιος λέει το αντίθετο, λέει ψέματα», είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες του κειμένου, που προσπαθεί να εξηγήσει πως η κίνηση αυτή έφερε μεν αντιδράσεις, ωστόσο έγινε με καθαρά επαγγελματικά κριτήρια και χωρίς να επηρεάζεται το συναισθηματικό κομμάτι. Άπαντες γνωρίζουν άλλωστε πως ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ είναι φίλος της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πάρει θέση στο WiZink Center φορώντας τη φανέλα κάποιου συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Πλέον θα βρίσκεται στην αντίπερα όχθη, η επιστροφή του δεν θα είναι το ίδιο ανώδυνη, όπως τα προηγούμενα χρόνια, όμως πάνω απ' όλα ήταν μια επιλογή καθαρά επαγγελματική. «Ο Ουίλι όπως έχει δείξει στο παρελθόν είναι Μαδριλένος, αλλά και επαγγελματίας. Και το δεύτερο προηγείται του πρώτου. Η καριέρα ενός παίκτη είναι σύντομη και οι ευκαιρίες δεν μπορούν να χαθούν. Μετά από επτά χρόνια που προσπάθησε να ζήσει το αμερικανικό όνειρο, του παρουσιάστηκε μια εξαιρετική ευκαιρία και μόνο την αποδέχτηκε, αν και αυτό μπορεί να βλάψει κάποιους συναισθηματικούς φιλάθλους», αναφέρει το κείμενο.

Αν μη τι άλλο, ο τρόπος αντιμετώπισης δίνει τροφή για σκέψη, σε όλα τα επίπεδα!