Πάρτι του Γιαμπουσέλε και νίκη της Ρεάλ κόντρα στη Βιλερμπάν

Ρεάλ Μαδρίτης - Βιλερμπάν

i

Photo by Angel Martinez/Euroleague Basketball via Getty Images

Πάρτι του Γιαμπουσέλε και νίκη της Ρεάλ κόντρα στη Βιλερμπάν

Νίκος Καλαμπάκας 23:29 - 01.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:40 - 02.02.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύτηκε αλλά επικράτησε της Βιλερμπάν με σκορ 86-79 φτάνοντας το ρεκόρ της στην Euroleague στο 22-3. Τα έκανε όλα ο Γιαμπουσέλε που μαζί με τον Πάρις Λι ήταν οι κορυφαίοι του παρκέ.

Στην 22η νίκη της σε 25 αγώνες στην Euroleague έφτασε η Ρεάλ Μαδρίτης, που με κορυφαίο τον Γέρσον Γιαμπουσέλε επικράτησε της Βιλερμπάν με σκορ 86-79. Οι ηττημένοι ήταν αξιόμαχοι, όμως δεν κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη αφού βρίσκονταν συνεχώς πίσω στο σκορ, χωρίς να αφήνουν τους Ισπανούς να ξεφύγουν με μεγάλη διαφορά.

Η εξέλιξη του αγώνα

Αξιόμαχη αποδείχθηκε η Βιλερμπάν στη Μαδρίτη κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ. Οι Γάλλοι ηττήθηκαν όμως δεν είχαν τον ρόλο του... θύματος όπως πολλοί πίστευαν πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης και έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Ματέο που μπορεί να προηγούταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο οι Γάλλοι δεν της επέτρεπαν να πάρει μεγάλη διαφορά και να καθαρίσει από νωρίς τον αγώνα!

Η πρώτη περίοδος ήταν δύσκολη για τους γηπεδούχους αφού η Βιλερμπάν έπαιζε δυνατά στην άμυνα και είχε καταφέρει να «μπλοκάρει» μέχρις ενός σημείου τη «βασίλισσα». Το 24-18 του 10ου λεπτού έδειχνε ρευστό παιχνίδι και δεν έδινε τον ρόλο του απόλυτου φαβορί.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να τρέξουν ένα σερί που θα τους έδινε διαφορά ασφαλείας, όμως η Βιλερμπάν συνέχιζε να βρίσκει απαντήσεις και να βρίσκεται κοντά στο σκορ. Στο ημίχρονο οι Ισπανοί είχαν διαφορά 10 πόντων (45-35) και δεν ήταν καθόλου ήσυχοι όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα.

🔴Sportal Euroleague Show με Μπάγερν - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Πέμπτης

Το τέμπο ήταν ίδιο και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να συντηρούν τη διαφορά αλλά να μην μπορούν να την αυξήσουν και να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Στο 30' το ταμπλό έδειχνε 62-50 και το μόνο που είχαν να κάνουν πλέον οι γηπεδούχοι ήταν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους.

Όπως και τελικά έγινε, αφού όσο και να προσπαθούσαν οι φιλοξενούμενοι να μπουν στον αγώνα, έβλεπαν τη διαφορά να συντηρείται σε διψήφιο αριθμό, με το σκορ να σταματάει στο 86-79 όταν όλα πια είχαν κριθεί...

MVP

Ο Γέρσον Γιαμπουσέλε ήταν ο ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης και ο άνθρωπος που βρήκε τις λύσεις απέναντι στην αθλητική ομάδα της Βιλερμπάν. Σημείωσε 26 πόντους και πήρε 3 ριμπάουντ σε μια πολύ καλή βραδιά του στην Euroleague. 

Το κλειδί του αγώνα

Η Βιλερμπάν αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και έβαλε δύσκολα στους πρωταθλητές Ευρώπης, όμως δεν κατάφερε να την... ταράξει περνώντας μπροστά στο σκορ. Μπορεί να έβρισκε απαντήσεις στα καλάθια των γηπεδούχων, δεν μπόρεσε όμως να τρέξει ένα σερί που θα ανέτρεπε την κατάσταση. 

Διαιτητές: Χορντόφ, Σμετς και Λεθκάνο

Δεκάλεπτα: 24-18, 45-35, 62-50, 86-79

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Η επόμενη αγωνιστική

Η Βιλερμπάν φιλοξενείται από τη Μπασκόνια ενώ η Ρεάλ δοκιμάζεται στην έδρα της Αρμάνι.